hren
 

BUDITE NA OPREZU
Kao što mnogi prate trendove u raznim segmentima života, očito je da trendove prate i kriminalci na kaštelanskom području. Mnogi od nas sjećaju se kako su prije nekoliko godina bile zaredale provale u poljske objekte, pa potom provale u ugostiteljske objekte ili  provale u osobne automobile, a u zadnjih nekoliko dana zabilježen je određeni broj  krađa s gradilišta privatnih objekata pa možemo zaključiti da je najnoviji trend krađa građevinskog materijala.

Kako smo doznali, krađe su uglavnom zabilježene na pojedinim gradilištima na području Baletne škole, gdje su nepoznati počinitelji u danima ili noćima oko nedavnog praznika rada, posjetili gradilišta i otuđili pločice, građevinsko ljepilo, pojedini alat, različite građevinske smjese i drugo te vlasnicima objekata u izgradnji nanijeli štetu koja se može odrediti u desecima tisuća kuna.

- Pretpostavljamo da su se krađe dogodile u noći prije praznika, vjerojatno znajući da neće odmah biti otkrivene jer se za praznik nije radilo. Otuđeni materijal i stvari nije bilo jednostavno odnijeti s gradilišta pa pretpostavljamo da je bilo više počinitelja koji se koriste nekom vrstom teretnog vozila. Za odnijeti sve što su odnijeli trebalo je i vremena, no nitko ništa u susjedstvima nije primjetio – kazao nam je voditelj poslova na jednom od gradilišta s kojih je materijal ukraden.

O krađama su obavješteni policijski službenici koji će napraviti očevid te nastojati otkriti počinitelje, a do tada vlasnicima i djelatnicima na gradilištima savjetuje se dodatan oprez i sigurnije skladištenje građevinskog materijala i alata. Isto tako savjetuje se svima kojima lopovi ponude na prodaju materijal i alat „po povoljnoj“ cijeni, da ne ulaze u takve trgovačke odnose jer kupovina ukradenog također je podložna kažnjavanju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij