hren

KAŠTEL LUKŠIĆ STANOVNIKE PREDJELA KAŠTELINE PROBUDIO POŽAR IZAZVAN ISKRENJEM ELEKTROINSTALACIJA
Nešto prije 22 sata u ponedjeljak navečer izbio je požar na staroj obiteljskoj kući u vlasništvu poznatog kaštelanskoga građevinskog poduzetnika Milana Novaka.

Prema riječima susjeda, vatra je izbila zbog potpuno golih strujnih instalacija koje se nalaze na kući, a koje su se zbog jakog vjetra gotovo spojile te su nastale iskre zapalile travu. Zbog jake bure i potpuno zapuštenog okoliša požar se vrlo brzo proširio i umalo zahvatio okolne obiteljske kuće i dvije stambene zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini.

— Gotovo deset godina upozoravamo djelatnike HEP-a i ukazujemo na probleme potpuno ogoljenih elektroinstalacija, no nitko od njih nema sluha kako bi se problem riješio – žale se stanovnici gradskog predjela Kašteline.

Bilo je pitanje dana kada će se dogoditi zlo, ističu mještani koji su se gotovo cijelu noć, uz pomoć vatrogasaca, kantama vode borili s vatrom koja je opasno prijetila.

— Uz HEP, koji za naše probleme ne mari godinama, odgovornost za ovaj incident trebao bi snositi i poduzetnik Novak, do kojega tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći – kazali su stanovnici Kašteline.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij