hren

Sinoć oko 20 sati na području Kaštela, policijski službenici Interventne jedinice policije pokušali su koristeći zvučne i svjetlosne signale, zaustaviti osobno vozilo zbog sumnje da istim upravlja muškarac za kojim je raspisana potraga.

Vozač je, kada je uočio policiju, povećao brzinu,   tijekom vožnje stalno mijenjao prometni trak ne dozvoljavajući da ga se sustigne, te je bježeći od policije, u jednom trenutku naglo skrenuo u usku ulicu Put svete Marte, gdje nije mogao proći dalje jer je iz suprotnog smjera dolazilo drugo osobno vozilo. Policijski službenici izašli su iz službenog vozila  i izdali zapovijed da osobe izađu iz vozila, na koju zapovijed se vozač oglušio,  te je  naglo povećao brzinu vozila. Udara u osobno vozilo ispred sebe pokušavajući ga izgurati s ceste u čemu nije uspio. Nakon toga naglo vozilom kreće unatrag, te usmjerava prednji dio vozila na policijskog službenika koji se nalazio pored vozila, te kreće vozilom prema policajcu, radi čega  policajac iz službenog oružja puca u gume osobnog vozila. Vozač opet pokušava bježati i slijeće u obližnji maslinik. Uhićen je uz uporabu sredstava prisile i doveden u službene prostorije i odbio je liječničku pomoć. Suvozač koji je nakon slijetanja iz vozila pobjegao, pronađen je i uhićen tijekom večeri, te je doveden u službene prostorije. Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja  obavljen je očevid.

Sumnjiči se za prodaju marihuane

Jučer, 22. srpnja 2020.godine policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, istog se sumnjiči da je dana 21.07.2020.godine u Kaštel Lukšiću, maloljetniku prodao 0.82 grama droge marihuane, a neposredno nakon prodaje policijski službenici IJP Split uhitili su 44-godišnjaka kod kojeg je pronađeno i oduzeto 35,5 grama droge marihuane pakirane u 33 papirnata paketa.  Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela  44-godišnjaka priveden pritvorskom nadzorniku.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij