hren

DVADESETAK VATROGASACA JOŠ UVIJEK DEŽURA NA POŽARIŠTU
Devet vatrogasnih društava sa 21 vozilom i 61 vatrogascem sinoć je gasilo požar u Rudinama koji je izbio sat vremena iza ponoći. Vatra se u jednom trenutku približila kućama na nekoliko desetaka metara, no jake vatrogasne snage brzom intervencijom kuće su uspjeli obraniti. Požar je ugašen dva sata nakon izbijanja, a jutros na požarištu dežura dvadesetak vatrogasaca.

Kako su nam kazali iz DVD Kaštela, dojavu o požaru su primili u 1.10 sati te je u tom trenutku njihovo vatrogasno vozilo bilo na terenu gdje su sudjelovali u gašenju požara u Trogiru. Odmah nakon dojave vatrogasno vozilo su povukli iz Trogira i uputili u Rudine te su zbog veličine požara na teren pozvane i ostale kaštelanske vatrogasne snage DVD Gomilica i DVD Mladost te vatrogasci dobrovoljnih društava iz Vranjica, Solina, Slatina, Marine, Trogira i Splita.

- Na svu sreću u kratkom roku je stigao dovoljan broj vozila i vatrogasaca i to 21 vozilo i 61 vatrogasac, pa smo požar uspjeli na vrijeme zaustaviti. Požar se u jednom trenutku približio i kućama na svega 50 do 100 metara, a na nekim mjestima i bliže - kazao nam je Roko Maletić vatrogasni zapovjednik DVD Kaštela i dodao da je gašenje požara otežavao jak vjetar.

Požar je lokaliziran u 3.10 sati te su vatrogasci ostali dežurati do jutra kada je dio snaga raspušten, a na požarištu je trenutno 20 vatrogasaca sa sedam vozila.

Kako su nam kazali iz DVD Kaštela opožareno je šest hektara površine i to niskog raslinja i guste borove šume.

Foto: čitateljica


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij