hren

Razbojnici koji su u petak oko 6.30 sati teško ozlijedili vlasnika kaštelanske mjenjačnice HIMA d.o.o. Milana Hrgu (48) i pucali u njega pred obiteljskom kućom u ulici Petra Zrinskog 22 u Kaštel Gomilici, pobjegli su s plijenom od oko 50.000 eura u domaćem i stranom novcu.

Prema prvim dostupnim informacijama, dva nepoznata muškarca su u klasičnoj sačekuši napali Hrgu, pokušavajući mu oteti aktovku.

Budući da je u njoj imao 50-ak tisuća eura koje je kanio odnijeti u mjenjačnicu, Hrga se s razbojnicima borio svim silama. U međusobnom naguravanju, jedan od njih je izvukao pištolj i ispalio hitac kojim je teško ozlijedio Hrgu u prsište.

Zbrisali su s aktovkom, a Hrga je vozilom Hitne pomoći prevezen na Hitni kirurški prijam KBC Split. Još uvijek se tamo nalazi pa nema informacija o njegovom trenutnom stanju.

Splitska ekipa za očevide je na terenu, a kriminalisti još nisu riješili ni slično razbojništvo u kojem su dvojica uz prijetnju pištolja odnijeli više od 400 tisuća kuna od poduzetnika Ante Čirka (21), sina vlasnika poduzeća Makro d.o.o. Ivana Čirka. Mladog Čirka su sačekali pred kućom u Stobreču kada se vraćao s dnevnim utrškom.

Hrgina mjenjačnica HIMA, kod policijske postaje u Kaštel Gomilici u ulici Fra Fulgencija Careva 6 je već jednom opljačkana u svibnju 2000. godine, no tada je ostao samo bez nekih 3 000 kuna. Ni to razbojništvo nije do danas riješeno.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij