hren

 mala glende

OTVARANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE U KAŠTELIMA
Gradska knjižnica Kaštela u petak je povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige u Kaštel Sućurcu organizirala predstavljanje zbornika humorističnih priča “Pinka smija”. Zbornik sadrži priče, glende i batude raznih autora koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju Gradske knjižnice Kaštela, a kojeg su predstavili ravnateljica knjižnice Renata Dobrić i  Ivica Žegarac Žuti.

Opširnije...

gkk mala

SVAKI PETAK DO 15. STUDENOG VRAĆANJE KNJIGE  BEZ NAPLATE ZAKASNINE
Ajmo hrvati se s knjigom! moto je obilježavanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećenog hrvatskim autorima i hrvatskoj knjizi i književnosti na temu Hrvatski autori u Godini čitanja, a u povodu 500. obljetnice tiskanja Judite Marka Marulića. Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog te će u tom vremenu u Kaštelima biti organizirana brojna događanja.

Opširnije...

mala

U subotu 2. listopada, u dvorani pastoralnog centra Svete Lucije u Kaštel Štafiliću, održana je promocija prve zbirke pjesama Ivanke Biluš – Gagić pod nazivom „Stazama života“. U sklopu promocije održala se i izložba njenih slika. Zbirka je to pjesama koja govori o životu same autorice od njenog odrastanja pa sve do dana današnjeg. Opisuje nam svoje bogato životno iskustvo koje je stekla živeći i radeći u Parizu, ali uvijek osjećajući čežnju za rodnim krajem zbog čega se i vratila te osnovala obitelj.

Opširnije...

gkk mala

NAGRADE, PRIZNANJA I ZAHVALNICE NAJUSPJEŠNIJIM ČITAČIMA TIJEKOM LJETA
U predvorju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću danas je upriličena dodjela nagrada,  priznanja i zahvalnica najuspješnijim natjecateljima Ljetnog natjecanja u čitanju koje je Gradska knjižnica Kaštela organizirala u sklopu programa poticanja čitanja za djecu i mlade pod naslovom Ljetni književni izazov - čitajte i osvojite nagrade!

Opširnije...

knjige

PROJEKT POTICANJA ČITANJA TIJEKOM LJETA 
Dodjela nagrada sudionicima Ljetnog književnog izazova 2021. Gradske knjižnice Kaštela održat će se u četvrtak 30. rujna u 10.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću na otvorenom, ispred odjela Gradske knjižnice Kaštela uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

Opširnije...

rugalica

Zbog kišnog vremena koje sinoć zahvatilo Kaštela, projekcija klasika To Kill a Mockingbird ili Ubiti pticu rugalicu iz 1962., Roberta Mulligana, odgođena je za danas, 28. rujna te će biti prikazan u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću u 19.30 sati. Ulaz je besplatan.

Opširnije...

zlatovez

Prema informacijama iz Gradske knjižnice Kaštela, izložbu kaštelanske umjetnice Mirjane Ojdenić „Izložba u zlatovezu“, zainteresirani mogu pogledati do 30. rujna u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

knjiga mala

U petak 24. rujna, u župnoj crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Novom, u sklopu trodnevnog seminara duhovne obnove pod nazivom Tabgha, održano je predstavljanje devete knjige Marija Žuvele „Uspjeh i smisao“. Knjigu su predstavili župnik don Darijo Čorić, Anamarija Botić i sam autor. 

Opširnije...

mid

'Legenda o Miljenku i Dobrili' naziv je predstave koja je 1. kolovoza 2021. uprizorena na autentičnom lokalitetu pred dvorcem Vitturi u Kaštel Lukšiću. Ansambl pod vodstvom redateljice Mladenke Gruica još je jednom oduševio publiku svojim uprizorenjem priče o najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima. Priču je napisao Marko Kažotić, prilagodio Dinko Morović, a Gruica potpisuje adaptaciju i režiju predstave.

Opširnije...

mala

U PETAK NOVA PRILIKA ZA POGLEDATI PREDSTAVU
Orwellova Životinjska farma, jedna od najpopularnijih knjiga sredine prošlog stoljeća, bila je podložak pri nastajanju istoimene predstave u izvedbi gimnazijske dramske scene Kraljica iz Splita, koju je kaštelanska publika imala priliku odgledati u srijedu navečer u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

ok kastela1

Natječaj namijenjen kreativcima, amaterima i profesionalcima  svih profila, za sudjelovanje u projektu Olimpijada kulture Kaštela, a kojem je cilj prezentirati rad kako kreativaca koji su već postigli uspjeh tako i mladih još neafirmiranih kreativaca, obogatiti jesenski period u Kaštelima različitim kulturnim događanjima, kao i potaknuti nove obrtno-trgovačke sadržaje, prema najavama bit će produžen i nakon roka od 28. rujna kako bi omogućili svim zainteresiranima da se prijave na natječaj.

Opširnije...

ministarstvo kulture

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi te nakon provedenih konzultacija s kulturnim vijećima i povjerenstvima, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske raspisalo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu, s rokom podnošenja prijava u razdoblju od 20. rujna do 20. listopada 2021. godine.

Opširnije...

landscape

Filmom splitskog autora Bruna Pavića “Nulti krajolik”, u kinu Karaman je u srijedu navečer otvoren 25. Splitski filmski festival/Međunarodni festival novog filma, najstarija filmska/ medijska manifestacija u Hrvatskoj, javlja Nacional.

Opširnije...

mala

MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA
Članovi kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca u utorak su sudjelovali na 4. Alkafestu, međunarodnom kazališnom festivalu koji se do nedjelje održava u sinjskom Gradskom kinu u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

Opširnije...

 ubiti pticu rugalicu

UBITI PTICU RUGALICU
U sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ organizira u suradnji s Udrugom maslinara Mastrinka besplatne filmske projekcije za ljubitelje filmskih klasika. Prva projekcija je u pettak, 17. rujna u 20.30 sati u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Opširnije...

budisa

Gradska knjižnica Kaštela pokrenula je novi projekt pod naslovom Kaštelanska baštinska ćakula u sklopu kojeg će objavljivati razgovore sa zanimljivim sugovornicima koji (prvenstveno) žive na području Kaštela, a koji se bave književnošću, glazbom, slikarstvom, plesom, vinarstvom, vinogradarstvom, gastronomijom, turizmom te očuvanjem baštine.

Opširnije...

ok kastela

Projekt Olimpijada kulture Kaštela namijenjen je kreativcima amaterima i profesionalcima. Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije, a posebno i sve kreativce te povećan turistički potencijal Kaštela kroz projekt Kreativna ulica kaštelanskog crljenka.

Opširnije...

Sa trinaest ulomaka najpopularnije i u svijetu najizvođenije Hrvatske opere Ero s onoga svijeta sinoć je pred brojnom publikom zatvoreno Kaštelansko kulturno ljeto na način kakav i priliči ovoj velikoj manifestaciji koja je unatoč poteškoćama s pandemijom i ove godine Kaštelanima i gostima donijela sedamdesetak događanja.

Opširnije...

Nakon što je prošle godine održan u Kaštel Lukšiću, koncert „Boje jazza“ HGD Biranj ove se godine ponovo vratio na Igrišće u Kaštel Štafiliću, pruživši šestu godinu zaredom pravu čaroliju domaće i svjetske glazbe.

Opširnije...

Pod nazivom ''Opera gala'', u Rušincu je sinoć održan koncert klasične glazbe na kojem su nastupili sopranistica Ana Malovan i njeni gosti, tenor Ivan Malovan, klavirist Zoran Velić, gitarist Sivio Bilić i klarinetistica Lorena Dokša. Mladi su glazbenici publici u pojedinačnim i skupnim nastupima, pružili užitak u izvedbama arija, kancona i djela iz filmske glazbe. Koncert se održao u organizaciji Grada Kaštela, u sklopu Kulturnog ljeta.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij