hren
 

ZBOG KORONE IZOSTALO JAVNO PREDSTAVLJANJE
Da kreativnost i umjetnički duh dolaze često do izražaja upravo u nekim posebnim situacijama, pokazuje i ova koronakriza, tijekom koje je nastao cijeli niz novih djela, umjetničkih i kulturnih projekata te inovacija, a jedan od primjera je i kaštelanska spisateljica za djecu i mlade Maja Alfirević i njena nova slikovnica „Vatrogas i vilenjak Vatropir“.

- Slikovnica je to, kojoj je cilj upozoriti najmlađe, a i odrasle, da budu oprezni u rukovanju s vatrom i zapaljivim predmetima. Zabavna je i nadam se da će se kao i prethodne svidjeti malim čitateljima – kazala je Maja Alfirević, koja svoju ljubav prema različitim formama pisanja pokazuje još od svojih školskih dana, a posebno je usmjerena na tekstove za najmlađe, čemu su sigurno doprinijele njene dvije kćeri Mihaela i Sunčica.

Slikovnica „Vatrogas i vilenjak Vatropir“ sastoji se od tri dijela, a kroz nju se protežu i bajkoviti i stvarni elementi. Za ilustracije je zaslužan mladi kaštelanski umjetnik Tin Listeš, a slikovnicu je uredila i dizajnirala Kata Ivanković Marić.

Maja Alfirević do sada je napisala više pjesama za djecu, rimovanih igrokaza za dramske skupine, ponajviše za djecu iz dramske skupine SAU Putalj, koji vrijedno rade uz voditeljicu Jelnu Elez.  Prvo Majino objavljeno djelo bila je slikovnica „Čudnovata pjesma gospodina Stihovića", a  nakon toga "Priča o legendi o Miljenku i Dobrili", uz koju su najmlađi mogli saznati više o Kaštelima, ali sa sretnim završetkom. Knjiga  „Pričam vam stihopriče" obuhvatila je većinu autoričinih  igrokaza i pjesama, a ujedno je i pokušaj uvođenja riječi  "stihopriče".

Nova slikovnica „Vatrogas i vilenjak Vatropir“, zbog koronakrize nije doživjela svoju javnu premijeru niti predstavljanje pred publikom, no svi zainteresirani uskoro će je moći pronaći u knjižnicama i knjižarama te kroz bajkovitu priču naučiti nešto i o zaštiti od požara.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij