DOGAĐANJE U KREATIVNOJ ULICI
Kroz Kreativno proljeće Kaštelani su ove godine dobili i jedno glazbeno-filmsko događanje, a riječ je trodnevnom Slow music festivalu, koji donosi projekcije dva filma te večer s izvedbom  filmske glazbe. Prva večer festivala održana je sinoć na otvorenom, u Kreativnoj ulici, na plaži Bilajka u Kaštel Gomilici.

Prve večeri festivala na rasporedu je bio Oskarom nagrađeni film „La La Land“ autora Damiena Chazellea, u kojem je, tijekom približno dva sata, publika mogla pratiti događaje u Los Angelesu, između ambiciozne glumice Mie, koju glumi Emma Stone te jazz glazbenika Sebastiana, kojeg je utjelovio  Ryan Gosling.

Projekcija ovog filma kao i cijeli Slow music festival projekt je koji su zajedno realizirali Kreativno proljeće i udruga ST polis iz Splita, a s ciljem da se kroz film i popratne sadržaje glazba i film približe široj publici.

- Ovo je nulto izdanje festivala koji je ideja Aide Vidan s Harvarda te skupine entuzijasta u mnogo većoj formi, međutim, zbog pandemije, to je ostavljeno za neka bolja vremena. Za sada smo odlučili napraviti ovu glazbeno-filmsku feštu u Kaštelima, koja će doprinijeti turističkoj i kulturnoj ponudi – kazao je Ivan Perić iz udruge ST polis.

Za one koji vole filmove Quentina Tarantina, večeras, u petak 11.lipnja, na rasporedu festivala je film „Mrska osmorka“. Film govori o periodu nakon Građanskog rata u Americi, kada dvojica lovaca na glave pokušavaju naći sklonište u oluji koja zavija sve u bijelo, no naći će se u središtu igre izdaje i prevare.

Film traje tri sata, a žanrovski se može svrstati u dramu i  vestern. Glavne uloge u filmu, nastalom 2015. godine, igraju Samuel L. Jackson, Kurt Russell i Amber Tamblyn.

Projekcija filma „Mrska osmorka“ i ove će se večeri održati na plaži Bilajka – Torac u Kaštel Gomilici, s početkom u 20.30 sati, a ulaz je besplatan.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno