hren

Sinergija nekih starih vremena sa dobom u kojem živimo upotpunila je sinoć završna večer Slow Music Festivala, događaja organiziranog u sklopu Kreativnog proljeća, a na radost brojnih posjetitelja koji su imali prilku uživati u koncertu obojanom bajkovitim glasom Ane Opačak i maestralne svirke Jurice Karuza.

Koncert je sačinjen od najvećih hitova filmske glazbe kroz povijest nagrađene nagradom Oscar, pa su tako posjetitelji putovali kroz vrijeme od davne 1935.-te kad je prvi put dodijeljen Oscar za filmsku glazbu, pa do današnjih dana uživajući u vječnim hitovima poput Over the rainbow  iz filma Čarobnjak iz Oza, Chick to chick- Francka Sinatre, She – uspješnice iz filma Nothing Hill, What ever will be, will be (Čovjek koji je previše znao), Moon River (Doručak kod Tiffanya), Endless love, Skyfall i mnogim drugim skladbama.

Predivan ambijent plaže Torac u Kaštel Gomilici s pogledom na staru utvrdu Kaštilac utkao je u ovu toplu večer posebnu emociju. Bogatstvo glasa Ane Opačak koja svojom posebnošću strši iz mase glazbene scene i izdvaja se kvalitetom vokalne izvedbe uz glazbu koju je, poput kakvog čarobnjaka, tipkama prebirući stvarao Jurica Karuza darovali su posjetiteljima trenutke ispunjene ljepotom, nježnošću i umjetnošću koja bez obzira kakva su vremena u kojima se živi uvijek opstaje. Ostaje i živi da podsjeti kako vrijeme prolazi, ali u glazbi ipak zauvijek živo ostane.

Foto: Jakov Sučić

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij