Prvih osam dana kolovoza u Kaštelima će biti posvećeno najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima Miljenku i Dobrili, kroz manifestaciju „Legenda o Miljenku i Dobrili“, a početak manifestacije održat će se ove nedjelje, 1. kolovoza, u 21 sat, ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Tako će se za samo otvaranje manifestacije na lukšićkom brcu upriličiti predstava Miljenko i Dobrila, prema djelu Marka Kažotića kojeg je prilagodio Dinko Morović, a režiju i adaptaciju predstave potpisuje Mladenka Gruica.

Zbog epidemioloških mjera, koje su na snazi, ulaz u publiku bit će dozvoljen samo osobama s Covid potvrdama i uz predočenje osobnih iskaznica.

Za vrijeme održavanja predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“  za promet će biti zatvoren centar Kaštel Lukšića.

„Legenda o Miljenku i Dobrili“ u Kaštelima se održava po osmi put, a cilj ove manifestacije je kroz kulturno povijesnu baštinu i legendu o ovo dvoje ljubavnika, brendirati grad Kaštela kao grad Miljenka i Dobrile – grad zaljubljenih.

Treba naglasiti da su u programu ovogodišnje manifestacije i filmske večeri, koje će se, u sklopu Dalmacija film festivala održati 3. i 4. kolovoza ispred dvorca Rušinac. Na filmskim večerima bit će prikazani kratki filmovi mladih autora, ali i ljubavni klasici.
Za filmske večeri, zbog ograničenog broja sudionika, neće biti potrebne Covid potvrde, no bit će potrebno poštivati sve epidemiološke mjere.

Na Dobrilinoj glazbenoj večeri, na kojoj se predstavljaju uspješne glazbenice, a koja će se održati u nedjelju 8. kolovoza, trebala je nastupiti Jasna Zlokić, no njen nastup je otkazan, a domaćice događanja, članice klape Neverin, u parku Vitturi ugostit će opernu pjevačicu Tereziju Kusanović i „Mediterraneo project“.
I za ovo događanje bit će potrebna Covid potvrda i osobna iskaznica.

Foto: TZ Kaštela


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij