Park kaštela Rušinac u Lukšiću, ovog se utorka još jednom pretvorio u kino na otvorenom, u kojem su ljubitelji filmova ljubavne tematike mogli uživati u filmskoj večeri u sklopu manifestacije ''Dani  Miljenka i Dobrile''. Na programu prve večeri našao se promotivni film ''Kaštela- Seven Reasons to Visit'', dvije kratke romantične komedije ''Love at First Sight'' i ''Once Upon a Dream'' i kao glavni film večeri, trostrukim Oskarom nagrađena romantična drama ''Casablanca''. Organizatori projekcija su Turistička zajednica Kaštela i Dalmatia fim festival.

Publika se u Rušincu smjestila dijelom na sjedalice, a dijelom na dekice na travi te uz grickalice i piće uživala u filmskoj večeri pod zvijezdama.

- Pred nama je romantična večer obojana emocijama u kojoj će se Dalmatia film festival predstaviti izborom filmova u sklopu ''Dana Miljenka i Dobrile''. Dalmatia Film Festival je međunarodni festival igranog, dokumentarnog i promotivnog filma koji se već šest godina održava na različitim destinacijama, a prethodni gradovi domaćini bili su Split,  Makarska, Omiš, Sutivan i Pirovac. Ove smo godine prvi put u Kaštel Lukšiću i nadamo se da će te uživati u selekciji programa koja je prilagođena ovoj manifestaciji – rekla je Antea Ratković iz Dalmatia film festivala.

Prvi je prikazan promotivni film ''Kaštela- Seven Reasons to Visit'' koji preko Miljenka i Dobrile promovira kaštelanski turizam prikazujući sve značajne lokalitete u gradu. Uslijedila je britansko -španjolska romantična komedija ''Love at first sight'', u kojoj je glavni protagonist  filma mladić koji se na prvi pogled zaljubljuje u djevojku iz susjedstva i na sve načine pokušava privući njezinu pažnju. Zanimljivost ove tople i romantične priče je u tome što je gotovo u cijelosti realizirana bez dijaloga. Romantična komedija iz Francuske ''Once upon a dream'' je priča o momku koji doslovno pokušava osvojiti djevojku iz svojih snova. Oba filma su dobitnici brojnih nagrada i priznanja na festivalima kratkog filma.

Glavni film večeri bio je kultni klasik ''Casablanca'' iz 1942. godine, redatelja Michaela Curtiza, s Humphreyjom Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama. O ''Casablanci'' koja se redovito nalazi u vrhu izbora filmova svih vremena, ne treba posebno trošiti riječi jer su dijalozi iz filma postali legendarni i citirani.

Svi oni koji bi željeli pogledati film u ambijentu Rušinca, a nisu to uspjeli sinoć, priliku imaju večeras, s početkom u 21 sat, na drugoj filmskoj večeri u kojoj će se prikazati tri filma. Na programu će se opet naći dva kratka filma, romantična komedija ''Annie Walts'' i ljubavna drama ''Biba'' , dok će centralni film biti ''Doba nevinosti'' martina Scorsesea iz  1993. godine s Danielom Day- Lewisom Michelle Pfeiffer i Winonom Ryder u glavnim ulogama.

 

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij