hren

U sklopu  Dana Miljenka i Dobrile, jedne od manifestacija Kaštelanskog kulturnog ljeta, u parku Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je Dobrilina glazbena večer na kojoj je, uz domaćice večeri klapu Neverin, nastupila i Terezija Kusanović s prijateljima.

Hrvatska operna i koncertna pjevačica, mezzosopranistica Terezija Kusanović sa svojim prijateljima pijanistom Zoranom Velićem,  violinisticom Anom Bubalo i klarinetistom Jurom Šabanom Stanićem, za vrijeme korone, zbog želje za druženjem i udruživanjem glazbenih snaga, osmislila je Mediterraneo project.

Zahvaljujući ovom projektu publika je u nedjelju navečer u parku Vitturi uživala u mediteranskim pjesmama, flamengu i talijanskim kanconama poput izvedbe pjesama "Santa Lucia" ili "Torna a Surriento", sa njihovog repertoara.

Inače, na samom početku koncerta izvođači su izrazili želju da publika svojim sudjelovanjem i zajedničkim pjevanjem dodatno probudi pozitivnu energiju ovog događanja, što je publika i prihvatila, čime je stvorena jedna ugodna i opuštena atmosfera, kako i priliči Dobrilinoj večeri.

Ženska klapa Neverin, nedavne osvajačice titule najboljih na festivalu Večeri dalmatinske pisme i jedno od najviše nagrađivanih ženskih klapa, ponovo su razgalile srca publike izvedbama pjesama poput  "Ljubin te do bola" ili  "Kraj tvoje duše moje".

Na samom kraju večeri obostranog zadovoljstva nije nedostajalo pa je tako iza svih ostala još jedna topla ljetna ljubavno-glazbena noć u Kaštelima.

Ujedno, ovo je bilo zadnje događanje ovogodišnjih Dana Miljenka i Dobrile, a svima koji su doprinijeli uspješnom održavanju manifestacije, zahvalila je direltorica Turističke zajednice Nada Maršić, kao i koordinatorica cijele manifestacije Marijana Vulas.

Snimku cijelog koncerta možete pogledati u nastavku...

 

Foto: Ivana Topić
Video: Split Stream


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij