ok kastela1

Natječaj namijenjen kreativcima, amaterima i profesionalcima  svih profila, za sudjelovanje u projektu Olimpijada kulture Kaštela, a kojem je cilj prezentirati rad kako kreativaca koji su već postigli uspjeh tako i mladih još neafirmiranih kreativaca, obogatiti jesenski period u Kaštelima različitim kulturnim događanjima, kao i potaknuti nove obrtno-trgovačke sadržaje, prema najavama bit će produžen i nakon roka od 28. rujna kako bi omogućili svim zainteresiranima da se prijave na natječaj.

Projektom Olimpijada kulture Kaštela nastavlja se promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije te kreativce, čime se povećava turistički potencijal Kaštela. Kroz natječaj pozvani su kreativci, poput slikara, pjesnika, pisaca, kipara, modelara, karikaturista, glumaca, glazbenika, filmaša, arhitekata, izrađivača ukrasa, nakita i različitih umjetnina, kreativaca iz područja multimedije i svih drugih koji svoju kreativnost žele prezentirati široj javnosti, da prijave svoje aktivnosti koje će se duže ili kraće, tijekom trajanja festivala, održavati u pojedinim prostorima Kreativne ulice.
Prostori osigurani za ovu namjenu su kula na Glavici u Sućurcu, kaštel Vitturi, dvorac Rušinac, brce u Kaštel Kambelovcu i park ispred gimnazije u Kaštel Novom.
Kako je naglašeno postoji mogućnost i da kreativci sami predlože neke druge lokacije ili prostore, poput vlastitih radionica, a organizatori će nastojati to realizirati, u skladu s mogućnostima.

- Komunicirao nas je veliki broj ljudi zainteresiranih za sudjelovanje u projektu i sada očekujemo njihove prijave „u papirnatom obliku“, kako bi mogli napraviti određeni raspored i iskoordinirati njihovim željama, idejama i mogućnostima. U pojedinim situacijama ćemo nastojati povezati pojedine kreativce i njihova događanja, a pri tome mislim na pojedine spojeve glazbe, likovne umjetnosti, glume, izrade umjetnina, plesa i slično. Nekoliko kreativaca zainteresirano je i za predstavljanje u svojim prostorima pa ćemo tako organizirati, gdje se uklapa u cijeli koncept projekta, i dane otvorenih vrata pojedinih majstorskih radionica. Javili su nam se i pojedinci koji žele višednevne prezentacije u koje će biti uključena veća skupina kreativaca, a zanimanje su pokazali i neki čije su kreativnosti novost na ovom području i bit će ih lijepo upoznati, kao i njihove radove.
Ono što nam je iznimno važno je ideja kreativaca na koji način žele predstaviti svoje djelovanje, kako bi sve zajedno ukomponirali i na najbolji način promovirali kreativnosti – kazala nam je jedna od realizatorica projekta Marica Tadin, naglasivši da bi ovaj svojevrsni festival kreativnosti trebao trajati od polovice listopada do polovice studenog.

suncica

Među onima koji su već prijavili svoje programe i ideje je i likovna umjetnica Sunčica Perišin Kuzmanić.

- Na Olimpijadi kulture predstavit će se grupa mladih umjetnika okupljenih u Kuću sunca, odnosno mladi kreativci s područja Kaštela, Solina, Splita i okolice i to svojim radovima i djelovanjem u likovnoj umjetnosti, filmu, glazbi, poeziji... Naša je želja u kaštelu Vitturi predstaviti se multimedijalnom izložbom tijekom cijelog vremena trajanja festivala. Nadamo se da će njihova kreativnost na poseban način obogatiti kulturna događanja u Kaštelima ove jeseni, a njima biti prilika za ulazak njihovih kreativnosti u profesionalne sfere – potvrdila nam je Sunči, koja je ujedno kustosica najavljene multimedijalne izložbe.

Svi zainteresirani kreativci prijave za sudjelovanje trebaju poslati na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Više informacija o natječaju možete dobiti na tel. Marica Tadin 091 520 3416 ili Ivana Milin 091 527 7796.kao i OVDJE 

Organizatori će uskoro objaviti i novi, produženi rok za podnošenje prijava.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada