kastela art mala

Prvog radnog dana ove godine u kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu svečano je otvoren treći postav izložbe udruge likovnih amatera Kaštela art, jednog od događanja prve Olimpijade kulture u Kaštelima.

Prvi postav izložbe postavljen početkom prosinca za temu je imao portrete, drugi postav , koji je publici predstavljen od polovice prosinca za temu je imao cvijeće i pejzaže dok ovaj treći postav donosi ljepote Kaštela, prikazane na više od 70 radova devet članica udruge Kaštela art.

- Ovaj postav bih mogla nazvati najemotivnijim jer ne donosi samo ljepote Kaštela, kaštelanskih štrada, balatura, Kaštilca, Podvorja, kule Cambi i drugih vrijednosti nego donosi i emocije članica udruge prema Kaštelima jer dio ovdje živi, a većini je ovo rodno mjesto i mjesto djetinjstva. Na svakoj od slika poseban je, osobni i prepoznatljiv izričaj svake od autorica i njihovo osobno viđenje kaštelanskog kamena, prozora, škura, pitara... kazala je između ostalog, predsjednica udruge Jadranka Maleš, koja je ovog puta među autoricama posebno izdvojila radove i obol izložbi Nade Vitaljić.

Slike izložene na zidovima sućuračke kule su rađene u različitim tehnikama poput akrila, ulja na platnu, gvaša, suhog pastela i drugih pa i tehnikom enkaustike, u kojoj se predstavila Ružica Polić.

Ovo otvaranje trećeg postava izložbe bilo je i prilika za kratko predstavljanje knjige „Riči i slike“ kaštelanskih autora Dragana Kovača i Roberta Marića.

Svi koji bi željeli razgledati ovu izložbu, a osim Kaštela za publiku je ostavljeno i nekoliko radova s prethodnog postava, to mogu učiniti do 14. Siječnja i to ponedjeljkom, utorkom i srijedom u vremenu od 10 do 13 sati te četvrtkom i petkom od 17 do 20 sati.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno