noc muzeja

Uz prigodnu temu "Muzeji - između stvarnog i digitalnog" održat će se ovogodišnja, sedamnaesta po redu Noć muzeja i to u petak, 28. siječnja u uvjetima sličnima prošlogodišnjima, dijelom online, a dijelom „uživo“. Uz nešto malo manje od dvjestotinjak baštinskih, obrazovnih, znanstvenih i vjerskih institucija i u ovogodišnjoj Noći muzeja sa svojim programom sudjelovat će Muzej Grada Kaštela.

Noć muzeja u Kaštelima održat će u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću s početkom u 18. 30 sati otvaranjem izložbe Dražena Pejkovića  POSTGENESIS / 3A u organizaciji Muzeja grada Kaštela.

Uz to, posjetitelji će imat priliku pogledati Studinovu izložbu 1921. - 2021. i to uz virtualno vodstvo muzejske savjetnice Mirele Vujević Duvnjak, kao i izložbu Biranj - utvrda i svetište na Kozjaku uz virtualno vodstvo dr. sc. Tonća Burića i Ivana Šute. Riječ je o izložbi koja prikazuje rezultate dugogodišnjih arheoloških istraživanja na lokalitetu.

Uz to, bit će prezentacija filma  Ostrog, naime u okviru EU projekta VALUE snimljen je dokumentarni film o lokalitetu i aktivnostima koje su se odvijale u okviru projekta. 

Nadalje, u Noći muzeja u Kaštelima, Muzej grada Kaštela i Društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela – Bijaći  pozivaju vas na online predstavljanje knjige „IVO I KATARINA -  Kaštelanski razgovori pod Kozjakom“ autora Ivana Petra Careva (1880. – 1957.). Sudjeluju: Ivan Carev, autor popratnih tekstova, uloga Ive;  Lucija Carev, prerađivačica tekstova, uloga Katarine; Sanja Acalija, autorica popratnih tekstova, moderatorica; Patrik Grgurić montaža.

Posjetitelji će imat priliku i pogledati još jednu virtualnu izložbu Prosijecanje Gaja u Kaštel Sućurcu 1974. Godine. Izložba je organizirana povodom 50. obljetnice osnivanja DVD-a „Mladost“ iz Kaštel Sućurca 10. listopada 1971. godine.Izložbu je priredila kustosica Ada Danek.

Te predstavljanje projekta Pedagoškog odjela Muzeja grada Kaštela na platformi za muzejsku pedagogiju MUZEA  Kambelovska ljubavna priča Mihovil Cambi i njegova Karmela. Projekt obuhvaća trojezičnu klasičnu i digitalnu slikovnicu, povijesnu fikciju „Kambelovska ljubavna priča - Mihovil Cambi i njegova Karmela“.

Foto: MGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno