mala

U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, jučer je, na radost brojnih mališana, odigrana predstava „Dalmatinko“ u izvođenju odlične ekipe glumaca Kaštelanskog kazališta. Predstava je održana u sklopu programa Kaštel mali, a riječ je o edukativnoj lutkarsko-igranoj predstavi kojoj je prvenstveni cilj ukazati na važnost prijateljstva te prisutnost dječačkog nasilja u školskoj dobi.

Predstavu je prema tekstu Roberta Marića vješto dramatizirala i režirala Justina Vojaković-Flinger, a kuriozitet se zbio pred sam početak predstave kada su se djeca iz publike okupila na pozornici te i na taj način osjetila „daske koje život znače“.

U predstavi su igrali Ivona Čuljak – djevojčica Mia, Petra Gudelj – Dalmatinko, Vedran Miletić- mali Ante, Mirna Simsig Jerkunica - mama i patak Dinko, Marija Šimac - tata i zločesti dječak Ivo te Marina Kuzmanić kao Lovac i zločesti dječak Marinko. Za svjetlo i zvuk brinuli su Ivana Jukić i Siniša Parić, scenografiju je izradio Class 69, a originalnu glazbu uradio je Mario Čuljak.

A deseti jubilarni Kaštel mali ovogodišnju će obljetnicu zaključiti u utorak, 17. svibnja, predstavom „Šumica“ koja će se održati u dječjem vrtiću Maslina u Kaštel Štafiliću.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno