hren

SLAVLJE S KOLEGAMA, KLIJENTIMA I PRIJATELJIMA
Iako će pojedinci reći da je 20 godina staža tek pola puta do zaslužene mirovine, oni koji su dva desetljeća predano radili na svojim poslovima znaju da to nije malo niti jednostavno, posebno ako se radi o 20 godina u turbulentnim vodama hrvatskog obrtništva u kojima često plivaš boreći se sa plimama i osekama poreza, propisa, doprinosa, loših i dobrih investicija, različitih želja klijenata i nizom obveza.  A tu okruglu brojku u obrništvu ovog je vikenda proslavila Alenka Celić, vlasnica frizerskog salona Alenka u Kaštel Kambelovcu.

Proslava 20 godina obrtničkog staža nije uobičajena pojava, no na to su je navele kolege obrtnici, znajući Alenku kao osobu koja voli druženja i vesela događanja pa im se, kako su nam kazali, učinilo zanimljivo da upravo ona na jednoj večeri okupi  pojedine kolegice frizerke, predstavnike kaštelanskih obrtnika, suradnike, prijatelje, klijente...
I upravo su se oni i okupili u Kaštel Kambelovcu, kako bi Alenki  i njenom salonu čestitali 20 godina rada i to uspješnog rada.

- Salon sam otvorila 2000. godine, 24. srpnja, pored crkve u Kaštel Lukšiću. Na toj lokaciji radila sam 16 godina, a ove zadnje četiri godine salon radi na lokaciji na području Baletne škole u Kaštel Kambelovcu. A što reći, kroz salon na obje adrese prošao mi je značajan broj klijenata, svih generacija, oba spola, ne samo iz Lukšića i Kambelovca nego i iz ostalih kaštelanskih dijelova, a ne nedostaje mi ni klijenata iz Solina, Splita te posebno Trogira. Većina njih dolazi kod mene godinama, na jedan način smo postali i više od odnosa frizerka – klijent i dobar je to osjećaj. A kako je bilo poslovati svih ovih godina? Večeras nećemo puno o tome, idemo se zabaviti, a samo ću kazati da je bilo puno toga i lošeg i dobrog, kao i niz različitih situacija. No, evo, tu smo, slavimo 20 godina rada i to sve govori – kazala nam je slavljenica.

Treba naglasiti da je, prema riječima Ivane Milišić i Ivone Mamut, Alenka poslodavac kakvog bi mnoge frizerke željele. Kod nje rade godinama i imaju jedan poseban odnos, a Ivona koja je na nešto dužem porodiljnom dopustu, kazala nam je kako joj dan povratka na posao niti malo teško ne pada jer je „ekipa u frizerskom salonu Alenka, za sve pohvale“. A tu ekipu čine još i dvije buduće frizerke koje zanat uče upravo u ovom salonu u Kaštel Kambelovcu.

Oni koji njen salon redovno posjećuju, a koji su joj se ove večeri pridružili u slavlju, bili su također puni pozitivnih riječi za njihovu suradnju, a o Alenki i njenom radu riječi hvale uputili su i kolege obrtnici.

- Alenka često može biti primjer dobrog i uspješnog obrtnika, koji na određen način daje podršku i drugim obrtnicima. Osim što već ovoliko godina uspješno radi u svom salonu, aktivna je i u radu Udruženja obrtnika Kaštela, a svojom energijom često je i pokretač  drugima. Ako kažem da bi bilo poželjno da je više ovakvih obrtnika ili bolje rečeno, žena obrtnica, mislim da sam sve rekla – kazala je predsjednica Udruženja obrtnika Kaštela Tatjana Ćakić, a pozitivnim kritikama pridružili su se i dopredjednik Ivan Grbeša te Ivica Maleš, koji je ove večeri donio na poklon obećanu „domaću plećku“ iz drniškog kraja, čime je iznenadio slavljenicu te obradovao nazočne.

Slavljenička večer je potrajala, upućeno je niz dobrih želja za uspješan rad i narednih 20 godina, a „zadnja riječ“ ipak je pripala slavljenici.

- Hvala svim mojim klijentima, suradnicima, kolegama, prijateljima, a posebno mojoj obitelji na podršci koju mi pružaju. Ova večer bila je, kao i svih ovih 20 godina, puna lijepih trenutaka s dragim ljudima -  zahvalila je na kraju večeri Alenka Celić.

 

 

Foto:PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij