hren

Jako stresna može biti situacija kada vaša beba ne može disati na nos. I to već u prvim mjesecima njezina života. U ovakvim slučajevima djetetu je potreban aspirator za nos pomoću kojeg ćete brzo i lako pročistiti te male dišne putova kako bi ono počelo disati normalnije.

Aspiratori su medicinski uređaji koji služe za sigurno i pouzdano uklanjanje sekreta iz dječjeg nosa. Rade na principu usisavanja, a usisna snaga zadovoljava postavljene zdravstvene standarde.

Što uzeti u obzir prilikom odabira aspiratora za nos?

Postoji nekoliko stvari koje biste svakako trebali uzeti u obzir prije kupnje aspiratora za nos kako biste bili sigurni da je riječ o praktičnom i funkcionalnom uređaju koje će olakšati disanje vaše bebe:
-          Učinkovitost: aspirator mora biti učinkovit kada je riječ o uklanjanju sekreta odnosno sluzi iz bebinog nosa. Dijete sigurno neće biti oduševljeno kad mu stavljate nešto u nos, tako da je brzina također bitna.
-          Jednostavno čišćenje: aspirator se mora moći lako rastaviti i očistiti kako bi se osigurala adekvatna higijena.
-          Dodatni i zamjenski dijelovi: ako znate da postoje određeni dijelovi koji su zamjenjivi, provjerite hoćete li uz aspirator dobiti i te dijelove. Jednostavnije je da sve dijelove dobijete uz aspirator, nego da ih kasnije trebate kupovati zasebno.

Prednosti aspiratora za nos

Uobičajena i najvažnija prednost aspiratora za nos leži u činjenici što bebi trenutno pruža olakšanje odčepljujući začepljeni nos. Aspiratori im omogućuju da mirno spavaju, barem na neko vrijeme. A i vama isto. Ako postoji neki sekret u bebinom nosu, one jednostavno ne mogu sisati mlijeko bez obzira na to je li riječ o dojenju ili konzumaciji mlijeka iz bočice. Samim time, glad ih čini još nervoznijima, tako da je nužno što prije ukloniti sluz iz nosnica.

Glavne prednosti aspiratora za nos:

-          lagano pročišćava djetetove dišne putove,

-          omogućuje dojenčetu da lakše diše,

-          održava nosne puteve čistima,

-          jednostavni su za upotrebu,

-          jednostavno se čisti i ponovno koristi,

-          cjenovno su pristupačni,

-          nema potrebe za posjetima liječnika kad god je bebi začepljen nos,

-          zadovoljava postojeće zdravstvene standarde, tako da su lako dostupni na tržištu.

Mogu li aspiratori naštetiti djetetu?

Pretjerana upotreba aspiratora za nos može biti opasna. Dječja tkiva i sluznica nosa izuzetno je nježna i tanka. Određeni aspiratori, mogli bismo reći, djeluju agresivno što može uzrokovati krvarenje iz nosa i oštećenje tkiva. Nije neobično da stalno korištenje istoga uzrokuje oteklinama unutar nosnica.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij