hren
 

O TOME SE VIŠE NE ŠUTI
Počinje Formula 1, a uoči samog početka sezone opet se potegnulo pitanje oko nesrazmjera plaće između vozača

Vozač Haasa Romain Grosjean progovorio je o jednom velikom problemu, prevelike su razlike u godišnjim primanjima vozača i on smatra da bi se trebao uvesti nekakav model kako bi se ograničile plaće. Razumljivo oni najplaćeniji su protiv toga...

'Imali smo razgovore. Neki su za, a neki su protiv toga. Ja sam mišljenja kako nije prihvatljivo da Lewis Hamilton zarađuje 40 milijuna dolara godišnje, dok drugi zarađuju puno manje za isti posao', rekao je Francuz koji je svjestan da to nije lako riješiti.

'Međutim, tko će ulagati silan novac u programe za mlade vozače ako isti taj novac ne mogu vratiti uzimajući postotak od plaće vozača? Nisam bio nužno protiv ideje da se plaće vozača ubace u ograničeni budžet, ali proizvođač ili menadžer ne bi nikada vratili svoj uloženi novac.'

Inače, najplaćeniji vozač u Formuli 1 je Lewis Hmaitlon (Mercedes) sa 40 milijuna dolara, slijedi Sebastian Vettel s 30 (Ferrari), pa Max Verstappen s 25 (Red Bull), Daniel Ricciardo prima 20 (Renault), no neki vozači nemaju ni milijun dolara godišnjih primanja.

Što se time Grosjeana on će ove sezone na račun dobiti sedam milijuna dolara,a  njegov momčadski kolega Danac kevin Magnussen pet.

Izvor : Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij