hren

Najveće promjene stupit će na snagu u ljeto 2022. godine

Natjecateljska komisija HNS-a usvojila je promjene u sustavu natjecanja za naredno razdobolje od tri sljedeće godine, na izvršnom odboru HNS-a je da potvrdi promjene. Najveće promjene stupit će na snagu u ljeto 2022. godine kada bi prva liga postala elitna liga, druga liga bi postala prva dok bi se drugom ligom zvala jedinstvena treća liga koja bi od te sezone trebala startati.

Prvi puta otkako se igra nogomet u Hrvatskoj u 2022. godini imat ćemo jedinstvenu ligu u trećem rangu natjecanja, neće se tako zvati već jedinstvena druga liga sa 16 klubova, prva liga će se nazvati elitna liga, druga će postati prva liga.

Radno tijelo HNS-a koje je pripremalo promjene radilo je to po uzoru na lige Petice te Nizozemske, Belgije, Austrije, Poljske i Švicarske, ustvrdili su da se upravo sa njima tremao komprarirati imajući u vidu uspjehe reprezentacije te da velika većina njih ima jedinstvenu treću ligu. HNS je obećao pomoć klubovima oko sufinanciranja dijela troškova.

Od ovoga ljeta dakle sezone 2020/2021 prva liga će imati 10 klubova, ispada posljedni, druga će brojati 18 klubova, u niži rang će tri posljedno plasirana kluba, bit će pet trećih liga sa različitim brojem klubova, na kraju prvenstva samo će jedan trećeligaš ući u drugi rang.

U sezoni 2021/2022 prva liga ostaje na 10 klubova, druga će brojati 16 klubova i dalje postoji pet trećih liga, najviše će promjena biti u drugoj ligi iz koje će na kraju ispasti čak pet klubova a ući samo jedan.

Rasprava se o ovom provodila po nogometnim središtima, Natjecateljska komisija je donijela odluku i od velikih nas promjena dijeli još samo potvrda izvršnog odbora HNS-a.

Sve ispod jedinstvene treće lige (po novome druge) će biti četvrti rang natjecanja sa nazivom treće lige.

Izgled liga i broj klubova po sezonama:

SEZONA 2020/2021.
Prva liga 10 klubova
Druga liga 18 klubova
Pet trećih liga

SEZONA 2021/2022.
Prva liga 10 klubova
Druga liga 16 klubova
Pet trećih liga

SEZONA 2022/2023.
Elitna liga 10 klubova
Prva liga 12 klubova
Druga liga 16 klubova

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij