hren

Kaštelanski se zaljev opet pokazao kao izazovan zbog promjenjivih uvjeta

Simbolično je JK Split proslavio svoj 70. rođendan, regatom baš kako i priliči jednom jedriličarskom klubu. Nisu vremena za velika slavlja, ali ako se može na more, zašto ne?!

Dakle, u subotu i nedjelju regatavalo se trokut jedrenje, tradicija je okupila članove kluba, njih oko 50, koji su tako dali svoj doprinos proslavi.

– Ponosni smo na članove koji su unatoč zahtjevnim uvjetima, kiši u subotu i vrlo slabom vjetru oba dana pokazali pravi sportski duh i ljubav prema svom klubu. Ukupni pobjednik je naša jedrilica Mareus 3, poliklinike Drinković iz JK Split.

Rekao nam je kormilar pobjedničkog broda Luka Jerčić i dodao:

– Još nam ostaje zatvoreno prvenstvo kluba s kojim zaključujemo sezonu, u klub smo donijeli i Višku regatu. Sad je preostalo raspremiti brod i pripremiti ga za opsežne preinake, i to je zahtjevan posao. A što se tiče ove zadnje regate Kaštelanski se zaljev opet pokazao kao izazovan zbog promjenjivih uvjeta.

Prvi dan kiša, drugi dan vjetar, a najveći konkurenti su bili ekipa iz Labuda dakle Magnum 3 s kormilarom Leom Lemešićem, kao i mali brodovi koji imaju prednost pri malom vjetru.
Imamo i državno prvenstvo za dva tjedna po ORC premjeru koje će se održati u Šibeniku i to ćemo jedriti s drugim brodom, onim od dr. Drinkovića s kojim sljedeće godine planiramo i Svjetsko prvenstvo na Capriju u Italiji.

Zaključio je svoje izlaganje Jerčić.

 

FOTO: Joško Elezović

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij