hren

NIKO KOVAČ znao je reći da ne želi govoriti o igračima koji započinju utakmice već o onima koji ih zaključuju. Ova izjava proizlazi iz podatka da su njegovi igrači s klupe često znali biti oni koji su rješavali utakmice asistencijama, a posebice golovima prema kojima su najbolja momčad u francuskom prvenstvu, ali i najjačim europskim ligama.

Snaga s klupe

Preciznije, Monaco je u ovoj sezoni postigao 71 ligaški gol, a njih 17 zabili su igrači koji nisu startali u utakmicu. To je učinak kakav nema niti jedna druga momčad u Ligue 1, ali niti u engleskom, španjolskom, talijanskom i njemačkom prvenstvu u aktualnoj sezoni. Također, nikad u Ligue 1 nije viđen ovakav doprinos igrača s klupe za jednu momčad pa se Kovač i Monaco mogu hvaliti i rekordom.

Osim 17 golova igrači s klupe ostvarili su i 11 asistencija, odnosno sudjelovali u više od 39 posto Monacovih pogodaka. Samo u 2021. nogometaši koji nisu počeli utakmicu za Monaco su zabili 13 i namjestili sedam golova, dakle sudjelovali kod 47 posto pogodaka momčadi koja ih je otad zabila 43.

Bolji u završnici susreta

Kovačeva momčad zabila je čak 13 od 14 posljednjih pogodaka u drugom poluvremenu utakmice, a njih šest u posljednjih petnaest minuta utakmice.

Sve to, navodi Monaco na svojim službenim internetskim stranicama, dokazuje da je ''hrvatski trener savršeno koristio novo pravilo o pet zamjena''.

Monaco četiri kola prije kraja natjecanja u francuskom prvenstvu nalazi se na trećem mjestu ljestvice sa 71 osvojenim bodom. Bod više ima drugoplasirani PSG, a vodeći Lille ih je osvojio 73.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij