hren

OLIMPIJSKE IGRE u Tokiju svečano su otvorene.

Nikad čudnije Igre održavaju se bez gledatelja i u vrijeme kad Japan bilježi rekordan broj novozaraženih svaki dan. Na otvaranju je svega 950 VIP gostiju, a sportaši iz svih zemalja paradirali su pred praznim tribinama.

Na stadionu ceremonija, a izvan njega veliki prosvjedi

Iako je otvaranje danas, neke discipline već su počele, a postavljen je i prvi svjetski rekord. Korejka An San osvojila je 680 bodova u gađanju lukom, što je novi rekord.

Hrvatsku će u Tokiju predstavljati 59 sportaša, a hrvatsku zastavu nosili su Sandra Perković i Josip Glasnović.

Dok su na stadionu šetali sportaši, izvan su trajali prosvjedi. Tisuće ljudi okupile su se ispred stadiona i na gradskim ulicama smatrajući da se Igre nisu trebale održati zbog pandemije koronavirusa..

Poruka mira

Pred kraj ceremonije javnosti se obratila predsjednica Organizacijskog odbora Seiko Hashimoto.

"Cijeli svijet se susreo s nevjerojatnim izazovom zbog koronavirusa. Želim iskazati svoju zahvalnost i poštovanje svim radnicima, uključujući one u bolnicama, i svima na ovom svijetu koji su pokazali odlučnost u premašivanju ovih izazova", rekla je Hashimoto.

Potom je riječ uzeo predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

Fantastični tehnološki detalji

"Ovo je snaga objedinjavanja koju sport posjeduje. Ovo je poruka solidarnosti, poruka mira i poruka otpornosti. To svima nama daje nadu u naše daljnje zajedničko putovanje", rekao je Bach.

Japanci su na originalan način održali ceremoniju. Uz razne performanse, ali i nestvarne tehnološke detalje, jednostavno su očarali priređenim spektaklom. Uz veliki broj dronova formirali su Zemlju iznad stadiona.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij