hren

NA KONAČNOJ ljestvici osvajača medalja na 32. Olimpijskim igrama u Tokiju reprezentacija Hrvatske osvojila je 26. mjesto s tri zlatna, tri srebrna i dva brončana odličja, dok su najuspješniji bili američki sportašice i sportaši s 39 zlata, 41 srebrom i 33 bronce. 

Amerikanci su posljednjeg dana prestigli Kinu osvojivši tri zlatna odličja, a osvojile su ih košarkašice, odbojkašice i biciklistica Jennifer Valente. Kina je u nedjelju ostala bez ijednog najsjajnijeg odličja te je s 38 zlatnih medalja, 32 srebrne i 18 brončanih završila na drugom mjestu.

Srbija je 28. s istim brojem zlatnih medalja kao Hrvatska, ali s dva srebra manje. Srbija je ukupno osvojila devet medalja i to joj je rekord na Olimpijskim igrama. Slovenci imaju isto tri zlata, ali ukupno samo pet medalja. Kosovo je Igre završilo s dvije zlatne medalje, a Makedonci s jednim srebrom. 

Na konačnom popisu osvajača medalja našle su se 93 države. Od država iz bivše Jugoslavije bez medalja su ostale Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Cijeli popis osvajača možete pogledati ovdje

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij