chrv cg

Hrvatska i Crna Gora igraju 7danas u Budimpešti od 15:30 u sklopu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

Hrvatska rukometna reprezentacija prvu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva danas igra protiv Crne Gore u Budimpešti s početkom u 15:30.

Nakon što su na očekivan način (poraz od Francuske, pobjede protiv Srbije i Ukrajine) arhivirali skupinu C i Szeged, Kauboji su se preselili u mađarsku prijestolnicu gdje ih čeka nastavak natjecanja.

Po dvije najbolje reprezentacije iz skupina A, B i C "potući" će se za jedno od prva dva mjesta u novoformiranoj skupini I koja će voditi u polufinale Eura.

Budući da se iz prvog u drugi krug prenose oni bodovi osvojeni u meču s reprezentacijom koja je zajedno s vama prošla dalje, a u našem slučaju riječ je o Francuskoj, Kauboji su u Budimpeštu stigli na nuli. Jasno, razlog je onaj poraz od Francuza u prvom kolu u Szegedu.

Hrvatska kreće od nule

Prvi suparnik Hrvatske u borbi za polufinale bit će, uz Nizozemsku, najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva. Crnogorci su s dvije uzastopne pobjede, nad Sjevernom Makedonijom i Slovenijom, skupinu A okončali na drugom mjestu i osigurali si još barem četiri utakmice na ovoj europskoj smotri.

Crnogorci imaju jako dobro vratara (Nebojša Simić) i odličnog desnog vanjskog (Branko Vujović), kao i još neke ozbiljne igrače.

Realno gledano, Hrvatska je izraziti favorit u ovoj utakmici, ali taj status imala je i, primjerice, Mađarska uoči otvarajućeg dvoboja s Nizozemskom u istom ovom MVM Domeu, pa se dogodilo iznenađenje. Uostalom, malo je bilo onih koji su davali neke ozbiljnije šanse Crnogorcima prije okršaja sa Slovencima, pa su naši idući suparnici se vratili poslije rezultatskog minusa i okrenuli dvoboj. 

Nažalost, umnogome bi na šanse pojedine reprezentacije mogao utjecati koronavirus. Igrači i članovi stručnog stožera imaju obvezna testiranja svako jutro uoči utakmice pa izbornici praktički sve do nekoliko sati pred utakmicu ne znaju s kim će moći zaigrati. U takvim okolnostima, nikakvo detaljnije slaganje taktike i nema naročitog smisla, o čemu je posebno govorio hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Za kraj spomenimo i navijače. Hrvatska je u Szegedu imala lijepu podršku i za očekivati je još veći broj Hrvata u Budimpešti, gdje je i kapacitet dvorane gotovo trostruko veći.

ep tab

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno