hren
 

Katarski Al Arabi osvojio je azijsku rukometnu inačicu Lige prvaka, a vijest ne bi bila toliko važna da ih ne vodi Kaštelanin Željko Čagalj.

-Odradili smo odličan posao, ne samo u finalu već i tijekom cijelog turnira. Pokazali smo karakter i znanje protiv vrlo jakih suparnika, - kazao je Čagalj nakon povijesnog uspjeha.

U finalu su bili bolji od saudijskog Al Wehde rezultatom 21:19. Na poluvremenu je Al Arabi bio u zaostatku (10:11), no u nastavku utakmice zasluženo su stigli do titule.

Čagalj je u kolovozu ove godine napustio ženski klub Split 2010 te se uputio u daleki Katar u novu trenersku avanturu. Nakon samo tri mjeseca podigao je trofej najbolje momčadi u Aziji, što je svakako golem uspjeh.

Inače, Al Arabi je klub velike tradicije u kojem je već radilo nekoliko hrvatskih stručnjaka, poput Metera, Jaganjca i Praljka. U momčadi se nalazi nekoliko katarskih reprezentativaca, uključujući vratara Danijela Šarića.

Osvajanjem ovog naslova klub je izborio nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu sljedeće godine, gdje će igrati protiv najboljih momčadi na svijetu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij