hren
 

Hrvatski odbojkaški savez na današnjoj je sjednici zaključio rang ljestvica klubova prema zatečenom stanju. Kontroverzna odluka uslijedila je nakon što su se zbog situacije oko koronavirusa odgodila sva odbojkaška (i ostala sportska) natjecanja.

Odbojkaški savez prvi je 'prelomio' te je odlučio dodijeliti naslove prvaka prema trenutnom stanju na tablici. To znači da je Mladost Ribola Kaštela novi prvak Hrvatske – i to samo nakon dva kola! I Kaštelani i Zagrepčani imaju po dvije pobjede i set razliku 6:0, a odlučila je razlika u poenima (151:101, 152:119).

Naslov prvaka u ženskoj konkurenciji pripao je HAOK Mladosti, OK Kaštela je na drugom mjestu a ŽOK Marina Kaštela na trećem.

- Nemam komentara – kratko i jasno rekao je trener ŽOK Marine Kaštela Milorad Krunić čija je ekipa imala utakmicu manje u odnosu na OK Kaštela.

Puno će se o ovome pričati, zasigurno, na ovu odluku bez presedana. Postati prvak nakon samo dvije utakmice scenarij je za kojeg nitko od klubova nije navijao.

- Marina s punim pravom može negodovati, ova odluka ostavila nam je gorak okus. Što da se sad radujemo drugoj poziciji na ovakav način? Radije bi da smo to izborili gdje je bilo mjesto, na terenu – kazao je predsjednik OK Kaštela Nikola Višić.

Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađaju se do daljnjega. Međutim, sve je izvjesno da će i Kup imati sličan epilog.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij