hren
 

HRABRI MLADIĆI VOZILI PO KIŠI, VJETRU I SNIJEGU ZA HUMANI CILJ
Prelijepa slika zajedništva, empatije i međusobnog pomaganja iz Splita putuje u svijet. Biciklisti humanitarng projekta Put za život biciklirali su više od 1000 kilometara iz daleke Njemačke te nakon nešto više od tjedan dana stigli u Split. Bivšeg nogometaša Miljenka Mrkonjića i dvojicu njegovih prijatelja Tomislava i Marka nisu uspjeli omesti vjetar, kiša, niske temperature pa čak i snijeg koji su ih posljednjih dana pratili kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku te su ponosno stigli na drugo hrvatsko odredište i ostvarili najljepši humani cilj. 

Miljenko je prije 10 godina pobijedio rak limfnih žlijezda, a ovom humanitarnom biciklističkom avanturom želi motivirati i ohrabriti svu oboljelu djecu. Sav prikupljen novac bit će doniran njemačkoj bolnici Hilfe Fur Krebskranke kinder u kojoj se Miljenko liječio te udruzi Sanus - Split Klub roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Bicikliste su uz propisane epidemiološke mjere dočekali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, glazbenik Marko Pecotić te djeca oboljela od malignih bolesti iz udruge Sanus i njihovi roditelji koji su pripremili veseli program uz brojna iznenađenja. Miljenko, Tomislav i Marko podijelili su svoja iskustva, anegdote i zanimljivosti s dosadašnjeg puta te otkrili plan puta prema svojoj finalnoj destinaciji, Imotskom.

Biciklisti će u Imotski stići sutra, 14. listopada u 12 sati. Tamo će im se pridružiti 15 biciklista iz biciklističkog kluba Imotski koji će im biti potpora uz pratnju policije do samog trga. Na glavnom trgu dočekat će ih gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić, njegov zamjenik Vice Čikeš te predsjednik Turističke zajednice Imotskog Luka Kolovrat. Nakon uručivanja priznanja slijedi fotografiranje na očaravajućem Modrom jezeru te doček mještana u Zmijavcima.

Projekt Put za život podržali su i Sandra Perković, Blanka Vlašić, NK Lokomotiva te momčad GNK Dinamo koja je protekli vikend prije početka utakmice istrčala s transparentom podrške kako bi motivirali građane. Nesebičnu podršku dao je i bivši nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač koji je i sam tri puta obolio od zloćudne bolesti i prošao težak put.

 

Foto: Mario Mehulić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij