mala

Nakon izvrsnog rezultata na Prvenstvu Hrvatske u veslanju, gdje su osvojili 1 zlatnu, 2 srebrne i 1 brončanu medalju, veslačice i veslači iz HVK Marina Kaštela nastavljaju s ovim pozitivnim vjetrom u leđa u novu sezonu.

Tako su svoju flotu obogatili novim skifom, koji im je kupio generalni sponzor Marina Kaštela. Sami skif je zadnja natjecateljska linija, te kao takav spreman je zaveslati na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama.

Jučer su u Marini Kaštela članovi kluba organizirali „blagoslov broda“. Brod je dobio ime prema pokojnom veslaču i predsjedniku kluba – Toniju Čavki Bebiju, koji nas je tragično napustio 2019. godine. Toni Čavka bio je višestruki prvak Hrvatske, najtrofejniji veslač kluba, koji je osvojio 3. brončane medalje na europskim prvenstvima te brončanu medalju na svjetskom prvenstvu 2014. godine, kao i nagradu Dražen Petrović 2014.

Na ceremoniji su sudjelovali članovi uprave, veslačice i veslači i njihovi roditelji, kao i obitelj pokojnoga Tonija, a brod je blagoslovio gomilički svećenik don Carlos Taborda.

01

U govoru se Josip Berket, vlasnik Marine Kaštela i dopredsjednik, kao i jedan od osnivača veslačkog kluba, osvrnuo na izvrsne rezultate na državnom prvenstvu, ta izrazio nadu da će novi brod biti dodatna motivacija za marljivo treniranje i zdrav sportski život.

Predsjednik kluba Petar Novak najavio je kako je nakon ove kupnje u planu i crowdfunding akcija prikupljanja sredstava za novi četverac, koji je klubu prijeko potreban, tim više što trenutno imamo izvrsnu posadu za njega, koja je na državnom prvenstvu osvojila 2. mjesto.

„Za novi četverac potrebno nam je 140.000kn, a tu pozivamo i sve građane i sponzore koji žele pomoći kaštelanskom klubu da se pridruže ovoj crowdfunding akciji, da doniraju sredstva prema svojim mogućnostima. Svaka kuna nas približava cilju. Imamo izvrsnu, motiviranu djecu, imamo stručne trenere, a s novim brodovima možemo pokazati što sve mogu „mala“ Kaštela. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti donacijom na poseban račun, koji ćemo objaviti sljedećih dana“ rekao je Petar Novak.

Veslačka ekipa već se jutros zaputila za Vukovar, gdje će odveslati maraton od 36km od Vukovara do Iloka, predstavljajući grad Kaštela. Za to vrijeme mlađi će veslači obići značajna mjesta Vukovara. Nedjelja je tradicionalno rezervirana za Miholjsku regatu u Osijeku, na kojoj će nastupiti u brojnim disciplinama.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij