hren

nogomet2

Ovaj vikend na rasporedu je četvrto kolo 4, HNL, a ono donosi poslasticu: Val u Starome dočekuje GOŠK-a, susjedska poslastica, koliko god klubovi bili u drugačijoj situaciji.

Val je loše krenuo u ligaška natjecanja, u tri kola ima samo jednu pobjedu i dva poraza, ali to im ništa ne znači pred ovu utakmicu.

- Istina je, GOŠK je neupitno na papiru favorit, nemojmo se zavaravati, oni su prvi kandidat za prvo mjesto u ligi. Ali sutra je 90 minuta koje se igra na terenu i ja se stvarno nadam da ćemo odigrati dobro i uzeti tri boda – kazao je Petar Matetić, trener Vala. Sam će priznati da su loše krenuli u prvenstvo, ali će pojasniti o čemu se radi. Val je mlada ekipa, s mnogo čak i izlaznih juniora u timu, i to se mora osjetiti na terenu.

- Najbolje se to vidjelo u utakmici protiv Jadrana iz Tučepi, imali smo do iza osamdesete pobjedu, onda neiskustvo, pad koncentracije, dvije greške i oni pobjeđuju. Tko te više pita što je bilo u prvih osamdeset minuta, kaže Matetić, dodajući da su oni mlada ekipa i da im je jasno da će se takve situacije dešavati. Ali nada se ne u utakmici protiv GOŠK-a, koja ipak nosi posebnu tenziju,

Zanimljivo, s njime se slaže i sportski direktor GOŠK-a Ivan Periš.

- Znali smo mi tamo pobjeđivati kad smo bili lošiji, znali smo gubiti kad smo bili bolji. Ovo je jedna od najtežih utakmica za nas, teža i od možda na papiru jačih protivnika. Znamo da neće biti lako - kaže Periš. GOŠK je u prva tri kola postavio ljestvicu, već je sad jasno kako su favorit broj jedan za prvo mjesto, ali Periš pokušava ohladiti situaciju.

- Je, djeluje sad dobro, ali neće do kraja biti ovako uvjerljivo, to vam mogu garantirati. Već i sad je bilo utakmica koje smo rješavali iza osamdesete minute, kažem vam da će biti sve teže kako liga odmiče, smatra sportski direktor GOŠK-a, a kad ga se pita o glavnom suparniku, unatoč Primorcu iz Stobreča i Jadranu iz Tučepi na drugom i trećem mjestu, istaknut će drugog protivnika.

- Mislim da je Omiš ipak konkurent broj jedan, oni su jedini koji definitivno pucaju na prvo mjesto i u ovom trenutku. Pojačali su se u odnosu na prošlu sezonu, idu jako i oni su glavni konkurent, iako da se razumijemo, nikome neće biti jednostavno s Tučepljanima i Stobrečanima, pogotovo na njihovim domaćim utakmicama, kaže Periš. Kaže i da im je sastav većinom spreman, Zolje vuče neku ozljedicu pa neće biti sto posto spremna, ali nakon odmora za nastup je spreman Tomislav Bušić. GOŠK-u zasigurno neće faliti napadačkih opcija ove sezone.

Utakmicu sudi Mario Soldić i ljudski se nadati da ga nećemo nakon ovog spominjati. Igra se sutra u 16 sati, ali na žalost bez gledatelja zbog COVID pravila. No, svi željni baciti oko na ovaj dvoboj mogu ga pogledati Youtube.

Jadran iz Sućurca dočekuje pak imenjaka iz Tučepi, i nadaju se da će uspjeti iznenaditi do sada čak i iznenađujuće rezultatski dobru ekipu. Jadranu trebaju bodovi na domaćem terenu i svako će nastojati uzeti te bodove, koliko god protivnik bio jak. Utakmica se igra u isto vrijeme kao i u Starome, također bez gledatelja. Sudi Karlo Marić, za kojeg isto možemo ponoviti da se nadamo da ga se neće spominjati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij