trail dracariPremijerno izdanje utrke Kozjak trail 2021, u organizaciji trail sekcije Dračari HPD-a Kozjak, okupilo je kod planinarskog doma Putalj ove subote nešto manje od stotinu trkača, koji su se okušali u dvije utrke, na 24 i 10 km.

Lijepo vrijeme cijelom je događaju dalo i jednu veću dimenziju, a posebno se pazilo da sve bude prilagođeno natjecateljima, u čemu su članovima Dračara i HPD-a Kozjak pomogli i članovi HGSS-a, Točno u 9.30 sati sa starta su krenuli natjecatelji duge utrke, a pola sata kasnije i natjecatelji kratke utrke.

Nakon savladavanja zahtjevnog terena na Kozjaku, prvi je ciljem, nakon 1 sat 14 minuta i 57 sekundi, prošao  Antonijo Erceg iz BK Faust Vrančić, kojem je tako pripala pobjeda u utrci na 10 km. Drugoplasirani je bio Ljuban Gudelj iz Hajdučke družine, dok je treći u kratkoj utrci bio individualac Ante Roguljić. Ovaj plasman u muškoj konkurenciji ujedno je bio plasman i u ukupnom natjecanju ove utrke.

Prva žena koja je prošla ciljem bila je Karla Žilić iz OK Gusar kojoj je trebalo 1:30:36 da pretrči 10 km, čime je ostvarila pobjedu u ženskoj konkurenciji te 11. mjesto u ukupnom poretku. U ženskoj konkurenciji druga je bila individualka Mila Ozretić, koja je osvojila 18. mjesto u ukupnom plasmanu svih trkača, a treće mjesto pripalo je Kaštelanki Ani Rančić iz Dračara, koje joj je donijelo i 20. mjesto u konkurenciji i žena i muškaraca.

trail kozjak mala

U dugoj utrci na 24 km, Danielu Krstuloviću Opari iz Sikira HPD-a Mosor pripalo je prvo mjesto jer je stazu pretrčao za 2:40:03, dok je druga ciljem prošla njegova klupska kolegica Eva Tušar te tako osim drugog mjesta u ukupnoj konkurenciji ponijela i titulu pobjednice u ženskoj konkurenciji. Treći ukupno, a drugi među muškarcima, ciljem je prošao Marko Škarica, koji je trčao individualno, dok je treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo Tomislavu Kriliću iz HPD-a Grabovica, koji je ciljem ukupno prošao kao četvrti. Drugoplasirana u ženskoj konkurenciji bila je Dračarka Jelena Sansević koja je u cilj ušla kao 11., a treće mjesto među ženama pripalo je još jednoj članici Dračara Dragani Vegar, koja je u cilj ušla 15.u ukupnom plasmanu

Kako i priliči kada si domaćin, u ovoj utrci sudjelovao je i znatan broj Kaštelana i Kaštelanki, među kojima su i oni kojima je ovo bila prva trail utrka u životu, pa su osim već nabrojenih, među 31 sudionikom utrke  na 24 km bili i član Dračara Dalibor Gašić, koji je osvojio sedmo mjesto u ukupnom poretku, Jozo Projić, koji je trku otrčao kao član 3.Mehanizirane bojne Pauci, a završio je na ukupno devetom mjestu te individualac Duško Plazonić , koji je kroz cilj prošao kao 23. natjecatelj.

U kratkoj utrci, uz pojedine nositelje medalja, sudjelovali su Mirko Jukić koji je trčao individualno te kroz cilj prošao ukupno šesti,  Jure Žilić iz Dračara, koji je osvojio ukupno deveto mjesto, Dračarka Ivana Djirlić, koja se plasirala na ukupno 26. mjesto, Patrik Grgurić koji je trčao za Crveni tim i u ukupnom plasmanu osvojio 28. mjesto, na ukupno 35. mjestu utrku je završila Marija Polić iz CF Seven, Joško Paštar ciljem je prošao 37., Vladimir Vrankulj kao individualac osvojio je 48. mjesto, dok je Anita Smoljo trčala za ekipu CF Seven i zauzela 49. mjesto od 64 natjecatelja koliko ih je ostvarilo plasman.

Foto: M.L.,V.V., I.P.G., facebook


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij