svijeca

HNK Jadran iz Kaštel Sućurca ovih se dana oprašta od jednog od svojih legendarnih članova, Joška Bilića, koji je veliki dio svog života proveo u raznim ulogama u klubu iz Sućurca. Protekli vikend i utakmica protiv Mračaja je započeta minutom šutnje u čast čovjeka za kojeg će kroničari sporta u Kaštelima reći da je ikona Jadrana. 

Joško Bilić rodio se 1936. godine, a od omladinskih kategorija je u Jadranu. Za ekipu iz Sućurca nastupao je i kao senior čak 15 godina, od 1954. do 1969. Odmah nakon kraja igračke karijere sjeo je na trenersku klupu i tamo proveo pet godina u kontinuitetu. I danas i u to doba je to bilo neobično dugo razdoblje za trenera u jednom klubu. U još se dva navrata sedamdesetih vraćao na trenersku poziciju u Sućurac, a neko vrijeme je odradio i na klupi Vala. I nakon službenog kraja karijere je uvijek bio tu negdje za Jadran, uz klub, tako da se nesporno radi o jednoj legendi kluba. Od njega se oprostila i sadašnja uprava Jadrana. 

- Samo mogu obitelji našeg Joška izraziti sućut, i osobnu i u ime uprave Jadrana. Joško je zaslužio svaku lijepu riječ koja se kaže o njemu, i kao igrač i kao trener kluba, upisan je u povijest nogometa u Kaštelima - kazao nam je direktor HNK Jadran Mile Poljak. 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada