hren

Radi se o EMOTET-u, sofveru koji radi na temelju mreže hakiranih računala koja je omogućila slanje zlonamjernih elektroničkih poruka velikih razmjera

Dinara je i prirodna granica s Bosnom i Hercegovinom, a najviši vrh masiva Dinara je Troglav s 1913 metara nadmorske visine koji se nalazi na teritoriju naših susjeda, dok je na području Hrvatske najviši vrh Sinjal (Dinara) s 1831 metar nadmorske visine...

Znate li da je krv jegulje otrovna, mlade jegulje su prozirne, ugor je najveća jeguljolika riba na svijetu, murina je u stanju napasti podvodnog ribolovca, a riba pojas ili kaiš je najduža koštunjača s 11 m? Jadran krije brojne tajne, a mi ćemo u suradnji sa stručnjacima portala Podvodni.hr otkrivati jednu po jednu. Ovaj put se uvlačimo u nelagodan svijet zmijolikih jadranskih vrsta. 

Prema saznanjima američkog magazina Variety, na HBO Maxu u fazi je ranog razvoja serija o omiljenom čarobnjaku Harryju Potteru. Čini se tako da bi glasine koje traju već neko vrijeme mogle biti istinite.

Petina vozila lani pregledana na tehničkom pregledu bila je neispravna, najčešće su pokvarene bile kočnice i svjetla, a prosječna starost vozila u Hrvatskoj je 14,2 godine, izvijestio je u utorak Centar za vozila Hrvatske (CZV).
Prošle je godine prema podacima CZV-a na redovnom tehničkom pregledu bilo 2.195.588 vozila, od kojih je 446.410 odnosno 20,3 posto na prvom pregledu bilo neispravno.

Budite svjesni problema koje bi mogli imati.
Mnogi svjesno ili nesvjesno griješe u odnosu prema automobilu, ne pružaju mu potrebno, a svaki propust vraća se poput bumeranga. Tada najčešće strada novčanik, jer se svaki propust u konačnici plaća dvostruko. Ovo je pet velikih grešaka koje možete učiniti svojemu vozilu, pišu Automobili.hr:

Zemljoteka je zabavno-edukativna platforma kojoj je cilj potaknuti djecu na brigu i očuvanje planeta kroz razne interaktivne sadržaje, nagradne natječaje te brojne aktivnosti.

Ove smo godine više nego ikad naučili koliko je važno prati ruke za održavanje dnevne higijene. No dok sapunicom pokušavamo isprati nevidljive neprijatelje koje donesemo izvana, često zanemarimo izvore bakterija i virusa koji se nalaze u našem domu.

METODE odgoja razlikuju se od zemlje do zemlje. Ono što je nekima normalno, drugima se može činiti čudnim ili čak nezakonitim. Naprimjer, u nekim nordijskim zemljama, uključujući Švedsku, sasvim je u redu ostaviti bebu u kolicima na hladnom zraku. Dok je njima to normalno, u drugim zemljama je zabranjeno. Štoviše, jedna Šveđanka u SAD-u je 2011. bila je suočena s optužbom za zlostavljanje djeteta nakon što je svoju bebu u kolicima ostavila ispred restorana.

Rak vrata maternice drugi je najčešći rak kod žena i u kritičnoj su skupini žene od 25 do 64 godine. No, ta se kancerogena bolest može spriječiti i otkriti na vrijeme. Zato je od presudne važnosti da ne zaboravljate i ne preskačete redovite kontrole i Papa test.

VRIJEME JE ZA PROMJENU
Na kartama koje se i danas koriste u učionicama, mnoštvo je pogrešaka i iskrivljenja

U moru brojnih novih informacija koje dobiva svaka majka, od raznih proizvoda, krema, marama za dojenje, jedno od pitanja s kojima se sigurno ne želite baviti je "jesu li bolje platnene ili jednokratne pelene?".

Evo što ne treba raditi u tim situacijama.
Brojna istraživanja su pokazala da je za dijete puno gore ukoliko roditelji ostaju u lošem braku punom nezadovoljstva i svađa nego kvalitetna rastava. No, čini se da jedan dio roditelja ne može osigurati kvalitetan razvod i radi dobrobiti djeteta ostati na korektnoj međusobnoj komunikaciji. Zašto je tome tako? 

Pita od sira jedan je od onih kolača koji su dobrodošli na svakom stolu. Gotovo svi je vole i svatko ima neki svoj stari recept kojem vjeruje i kojem se vraća kada se zaželi ove slastice. Prilikom istraživanja recepata sigurno ste naišli i na onaj za "lijenu" pitu od sira.

POČNITE VEĆ DANAS
Ne bi li bilo sjajno ukloniti iz vašeg života bilo što prekomplicirano i stvari učiniti što jednostavnijima? Kad su stvari jednostavne osjećate manje stresa i više radosti.

SIGURNOST U VOŽNJI
Tvrtka je trenutno u procesu certifikacije proizvoda i fazi testiranja

Iako su mjere zbog koronavirusa takve da trenutno ne možemo puno vremena provoditi vani, biti veliki dio dana kod kuće - pogotovo ako vam je to trenutno i ured - može biti loše za vaše mentalno zdravlje.
Dr. Jo Daniels, klinička psihologinja specijalizirana za tjeskobu i umor, objasnila je što se sve može dogoditi ako ste dane proveli zatvoreni u svoja četiri zida – i to u strahu od zaraze i cijele situacije.

Umrla je velika glumica Mira Furlan.
Kako prenosi Variety, glumica je preminula u srijedu, 20. siječnja.

Kad se trudimo nekog uvjeriti u svoju priču, mozak nam se fokusira na ono što izgovaramo i 'zaboravlja' kontrolirati govor tijela, zbog čega pribjegava oponašanju, kažu autori studije.
Premda će mnogi reći kako baš ‘ne lažu najbolje’, malo je onih koji će se dok izgovaraju laž baš zacrvenjeti ili gledati u stranu i tako se otkriti.

Tijelo golemog kita u složenoj operaciji uklonjeno je s obale u južnoj Italiji, objavila je talijanska Obalna straža koja je leš životinje opisala kao “vjerojatno jedan od najvećih” kitova ikad pronađenih na Sredozemlju.
Kita su u nedjelju identificirali ronioci Obalne straže u blizini popularne turističke destinacije Sorrento.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij