hren

Toaletni papir u boji aktualan je bio 1950-ih godina, a sada je najčešće bijele boje, a znate li zašto?

Prvo, treba razumjeti kako se toaletni papir proizvodi. Radi se od celuloznih vlakana koja dolaze direktno s drveća ili od recikliranog papira, kaže za Reader’s Digest Jessica Carette, kemičarka i menadžerica iz Cascades Tissue Group.

Opširnije...

Akcija je aktualna kroz cijelu godinu, no njen značaj najviše dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima, kada je povećana mogućnost uočavanja morskih organizama u njihovom prirodnom staništu.

Opširnije...

Jug Hrvatske diči se svojom tradicijom, a njoj zasigurno pripadaju i imena koja se u Dalmaciji već stoljećima daju djeci, a koja su česta i danas. Izdvojili smo 10 prelijepih dalmatinskih imena za djevojčice koja nikada neće izaći iz mode.

Opširnije...

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
SARS u Sinju i nastup Amire Medunjanin u solinskog Gradini se ističu ovoga vikenda

Opširnije...

Nakon 5 godina projekta „Za sva vrimena“ i 10 godina postojanja „Našeg Hajduka“ došao je trenutak u kojem se otvara park „Za sva vrimena“ s više od 1000 već upisanih imena donatora. Uz tih 1000 imena u projektu je sudjelovalo još više od 3000 navijača, a do sada je prikupljeno više od 17 milijuna kuna.

Opširnije...

 

Lubenica, omiljena ljeti i prepuna hranjivih sastojaka, sadržava vrlo malo šećera, što je čini idealnom namirnicom i za osobe koje paze na unos kalorija

Opširnije...

Uz vodu, kava je najčešće posluživano piće na svijetu i zaista nije čudo da je mnogi od nas vole.
Kao da nedavne studije koje su utvrdile vezu između konzumiranja kave i zdravlja jetre te one koje povezuju konzumaciju kave i sprečavanje covida-19 nisu dovoljne, sada su istraživači otkrili još jedan razlog za posezanje za šalicom kave.

Opširnije...

Šahovnica, geografska karta Hrvatske, kuna, glagoljica i Nikola Tesla predloženi su motivi za hrvatsku stranu eurokovanica, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske narodne banke (HNB).

Opširnije...

Iako su posljednja dva dana brojni mediji prenijeli vijest o ''najvjerojatnije otkazivanju'' 18. sinjskog S.A.R.S. festivala, organizator, Sinjski kulturni urbani pokret, danas je potvrdio da jubilarno, punoljetno izdanje koje se trebalo održati 2020. ipak ide!

Opširnije...

Naši roditelji, bake i dede možda nisu imali na raspolaganju blagodati najnovije tehnologije, ali su znali najbolje savjete i trikove za čišćenje kojima se štedu vrijeme, novac i trud.
Savjeti koji se protežu od generacije do generacije obično su najbolji. U nastavku saznajte o čemu se radi.

Opširnije...

Na brojnim mjestima u Hrvatskoj, a osobito u Dubrovniku posjetitelje očaraju crveni krovovi, a neki od njih zaključe da boju duguju komunističkom nasljeđu...

Opširnije...

Kina je predstavila maglev, vlak koji ruši brzinske rekorde i koji bi, u teoriji, od Osijeka do Dubrovnika putovao manje od sat vremena.

Opširnije...

Uštedite nešto i odlučite da više nećete kupovati preparate koji, ustvari, ne čine puno za vaš dobar izgled.
Više nego ikad znamo koliko je važno ne trošiti previše, pa je pametno razmišljati i kupujete li proizvode kojima nećete postići ono što ste zamislili. Donosimo osam proizvoda koje ovo ljeto nemojte kupovati.

Opširnije...

U Hrvatskoj je zabilježeno više slučajeva u kojima su seksualni predatori snimali i fotografirali tuđu djecu koja su se gola igrala i šetala po plaži.

Opširnije...

Mnoge biljke vole vrućinu i puno sunca, a ovo su najbolje kombinacije takvih biljaka koje će cvasti u vrtu i na balkonu. Na jakom suncu koje, doslovno, prži izdržat će jedino velike obožavateljice sunca.

Opširnije...

Mađarski kuhari savjetuju da sačuvate malo slanine za nadjev i pomiješate je sa smjesom mesa i riže.
Punjene paprike kraljice su ljeta, a kako bi bile još ukusnije, recept možete malo zakomplicirati. Trud se nagrađuje krepkim, punim okusom koji se savršeno nadopunjava s kremastim pireom. Umak koji se tradicionalno radi tek od rajčice i malo brašna nadopunite mirisima i okusima slanine ili mesa.

Opširnije...

Prvi put od samostalnosti Hrvatske jedan je hrvatski film uvršten u program ’15 dana autora’ (Quinzaine des Réalisateurs) koji se održava od 1969. godine u sklopu festivala u Cannesu. Odonosi se kratkometražne i dugometražne igrane i dokumentarne filmove sa svih strana svijeta i svjetskoj publici otkriva nova redateljska imena snažnih i jedinstvenih poetika.

Opširnije...

Tonči Huljić između korone i cjepiva odabrao je cjepivo.
Kako su i najavili, HZJZ pokrenuo je video kampanju u kojem se promiče cijepljenje protiv koronavirusa.

Opširnije...

Osvježavajući i lagan, Hugo, koktel koji je 2005. godine kreirao barist Roland Gruber na sjeveru Italije u Južnom Tirolu, idealno je piće za vruće ljetne dane i noći...

Opširnije...

U sklopu Solinskog kulturnog ljeta ovog se petka na Gradini, otprilike godinu dana nakon njihovog posljednjeg koncerta održanog u Kaštelima, ponovo dogodila "magija" koja je naprosto protutnjala potpuno ispunjenim drevnim zidinama.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij