hren
 

Bez proteina nema zdravog srca i mozga, ali ni čvrstih mišića i lijepe kose. Nađu li se često u tanjuru, lakše je i smršavjeti, a osim u jajima ima ih i u brojnim drugim namirnicama...

Poslovni i svakodnevni život u sve većoj mjeri ovisi o pouzdanoj i stabilnoj internetskoj vezi te dostupnom signalu Wi-Fija. Pokazat ćemo vam kako se izvući iz situacija kad Wi-Fi zakaže, piše tportal.

Kako bi pekmez bio dovoljno sladak birajte samo zrele šljive, a najčešće se koriste sočne bistrice...

MADA mnogima ideja hodajuće ribe zvuči komično, takva hibridna bića igrala su ključnu ulogu u evoluciji životinjskog carstva na Zemlji. Sada su nova istraživanja pokazala da bi još mnogo vrsta riba moglo razviti sposobnost hodanja kopnom.

Nevrijeme koje je zahvatilo naše područje, počev  od sinoćnjih munja do današnjih pijavica iz Kaštel Lukšića snimio je Frane Vukušić. Pijavica istočno od Splita koja je trajala tri minute snimljena je u subotu oko 11.30 sati. Riječ je o pijavici koja se spustila se iz olujnog oblaka zvan cumulonimbus.

Za jabuke u šlafroku sigurno ste čuli. Iza ovog naziva skriva se jedan obožavan desert - pohane jabuke.

Dobrodošli su svi punoljetni kandidati

Slika renesansnog majstora Sandra Botticellija ide na aukciju početkom iduće godine u New Yorku, objavio je Sotheby’s . Portret mladića s okruglom minijaturom (Young Man Holding a Roundel), star 550 godina, mogao bi premašiti 80 milijuna dolara, što je trenutna službena procjena.

Amazon je jučer predstavio pregršt noviteta, a najzanimljivijim se čini kućni dron koji će se brinuti za sigurnost, ali i s kojim će se moći provjeriti jesu li prozori zatvoreni, a uređaji isključeni.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, ovaj vikend još lošija ponuda. Ima ponešto događanja u Splitu, a u Kaštelima je zasad najavljen samo pub quiz. U nastavku pogledajte što se sve nudi ovaj vikend.

PROPOLIS SE KORISTI KAO ZAŠTITNO SREDSTVO U PREVENTIVI RAZVOJA BILJNIH BOLESTI I TO U OBLIKU OTOPINE
Propolis je biljna smola, koju Pčele nalaze u pupoljcima i cvijeću različitih biljnih vrsta, a Posebno ga Puno ima u pupoljcima divljeg kestena, bora, smreke i drugom bjelogoričnom i crnogoričnom drveću. Pčele ga sakupljaju najviše krajem jeseni, kada nema nektara u prirodi, a služi im kako bi začepile rupe u košnici i suzile ulaz u košnicu pred zimu.

POPIS ROLLING STONEA
Glazbeni časopis Rolling Stone objavio je 2003. godine popis 500 najboljih albuma svih vremena, koji je neznatno ažuriran 2012. godine. Ove su se godine primili velikog posla i sve počeli od nule, primajući i sastavljajući popise s 50 najboljih albuma po mišljenju više od 300 umjetnika producenata, kritičara i drugih sudionika glazbene industrije

Ažuriranjem aplikacije na Instagram je stiglo više novih značajki. Između ostaloga, premještene su ikone za notifikacije i stranicu ‘Explore’ te je dodana ikona za kupovinu. Istodobno, druga popularna platforma, WhatsApp najavljuje uvođenje značajke ‘Expiring Media’ putem koje će korisnici moći slati slike ili videe koji nestaju nakon nekog vremena.

Znate li što je čičvarda? Odgovor glasi: čičvarda je najfinije varivo od slanutka koje ste probali. Vi imate slanutak, mi imamo recept...

Asteroid veličine manjeg autobusa u četvrtak će proletjeti najbliže Zemlji. Otkriven je 18. rujna kako juri brzinom 27.900 km/h.

DA će posezona biti loša znalo se još sredinom kolovoza kad su nas brojne države zbog velikog broja zaraženih krenule stavljati na crvenu listu, a najviše nas je pogodilo što su to učinili Austrijanci, Slovenci i Talijani, koji spadaju u naše najvjernije goste. Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica sad se nadaju da će domaći gosti spasiti posezonu u listopadu pa se tako prvi put održava "Tjedan odmora vrijedan", koji će trajati od 16. do 25. listopada.

Serija "Nasljeđe" HBO-a, čija je druga sezona dijelom snimana i u Hrvatskoj, osvojila je sedam nagrada Emmy, među kojima i onu za najbolju dramsku seriju.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.

Uginula je najmanje trećina od 270 dugoperajnih bjelogrlih dupina (Globicephala melas, engl. Pilot Whale) koji su se nasukali na obale Tasmanije, a strahuje se da će toga biti i više, javlja BBC.

Astronomi su pronašli još jedan egzoplanet veličinom sličan Zemlji, a sam pronalazak ne bi bio toliko zanimljiv da jedna njegova karakteristika nema poveznicu s matematikom.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij