hren

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, ovaj vikend nam donosi nešto više događanja nego inače. Kome je do dobre zabave i smijeha, moći će u Trogiru pogledati nastup poznatog Blogera Krule. 

Opširnije...

stvarnost

Krajem listopada počinje zadnji ciklus besplatnih online DIGI radionica na temu proširene stvarnosti. Polaznici radionica imat će priliku naučiti kako izraditi originalnu društvenu igru uz korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Tako će na radionicama, koje će se održati u 5 termina, sudionici naučiti osnove tehnologije real time renderinga (unity, unreal) te će izraditi ilustracije za igraće karte kojima će kasnije, koristeći sustav proširene stvarnosti, dodavati multimedijalni sadržaj.

Opširnije...

sol

Gotova jela, hrana iz restorana u tvrtkama, restorani s brzom hranom... kada jedemo vani doista nije jednostavno izbjeći skrivenu sol u namirnicama. Sol je potrebna našem organizmu za normalno funkcioniranje - važna je za funkciju mišića, ali i živaca, no ključ je u odgovarajućoj količini soli jer posljedice prekomjernog unosa soli, odnosno posljedično unosa natrija koji se nalazi u soli, mogu biti kobne.

Opširnije...

vikinzi

Mnogo prije nego što je Kolumbo prešao Atlantik, osam građevina s drvenim okvirima prekrivenih travom stajalo je na uzvisini iznad tresetišta i potoka na sjevernom vrhu kanadskog otoka Newfoundland, što je dokaz da su Vikinzi stigli u Novi svijet prvi.

Opširnije...

potocnjak

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Žarko Potočnjak iznenada je u četvrtak ujutro preminuo u Zagrebu u 76. godini, potvrdili su iz Glumačke družine Histrion.

Opširnije...

rebe

Stručnjaci su objasnili koliko često trebate prati traperice da bi vam potrajale što dulje. Uz to su podijelili još nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u održavanju traperica.

Opširnije...

vlak stanica

Dobitnici karte mogu putovati sami ili u grupi s još četiri prijatelja, a putovanje može trajati do 30 dana. Prijave su jednostavne i otvorene su od 12. do 26. listopada 2021. godine

Opširnije...

glazba mala

Gastronomija i glazba, ruku pod ruku.
I ovaj vikend imate priliku uživati u našim specijalitetima uz glazbu uživo! U petak, 22. listopada, nastupa Nocturno Trio dok u subotu, 23. listopada, nastupa izvrsni Acoustic 19 duo. Nastupi počinju u 19:30 sati.

Opširnije...

facebook

Facebook, koji se suočava sa sve oštrijim kritikama regulatornih tijela i zastupnika zbog svoje poslovne prakse, namjerava se rebrendirati pod novim imenom, prenosi u srijedu Reuters pozivajući se na The Verge.

Opširnije...

hnk split

Festival hrvatske drame - 31. Marulićeve dane - u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak navečer svečano je otvorila  ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Opširnije...

naomi

Da nam je netko pričao da ćemo živjeti u vrijeme svjetske pandemije, vjerojatno mu ne bismo povjerovali. Situacija koja je zadesila čitav svijet pa tako i Hrvatsku, iznjedrila je brojne probleme, a mnogima je i drastično promijenila svakodnevicu. Gubitak posla, neizvjesnost, strah, pitanja na koja u određenom trenutku ne postoje odgovori, doveli su do toga da sve više ljudi poseže za literaturom koja djeluje smirujuće.

Opširnije...

limunada

Sva ova pića usporavaju metabolizam, a to vam najmanje treba nakon četrdesete.
Da, na ovom popisu se vjerojatno nalazi i neko vama omiljeno piće, ali bolje se odreći njega nego trpjeti negativne posljedice koje ostavlja na organizam.

Opširnije...

saranje

Spirale, okrugli oblici i valovite linije ukazuju na mogućnost da prolazite vlastitu emocionalnu krizu te vam se misli vrte u krug. Simetrični oblici pokazuju ljubav prema redu i sklonost planiranju

Opširnije...

knjiznica dijete

Biti član knjižnice obično je uzbudljivo mnogoj djeci. Gotovo sva učlanjena su barem u svoje školske knjižnice, no stručnjaci preporučuju da do učlanjena dođe i mnogo prije polaska u školu.

Opširnije...

metallica

Novi YouTube video glazbenika Anthonyja Vincenta prikazao je hit Metallice "Master Of Puppets" odsviran u 50 različitih stilova.

Opširnije...

shopping1

Aplikacije na pametnim telefonima odavno ne služe samo za igranje i razonodu. Praktične su i korisne za plaćanje računa, provjeru vremenske prognoze, snalaženje u vremenu i prostoru i brojne druge aktivnosti koje nam olakšavaju svakodnevni život i štede vrijeme, pa čak i kada je riječ o kupovini namirnica. Ovdje smo izdvojili nekoliko najpopularnijih i najkorisnijih besplatnih aplikacija kada je u pitanju hrana.

Opširnije...

varivo

U hladne jesenske dane toplo i kremasto varivo od mahunarki jelo je koje daje energiju i grije. Brzo gotov, zdrav i hranjiv, ovaj recept dobro će vam doći kao dodatak ručku ili kao brza večera.

Opširnije...

david clode 1zglnBe3QJw unsplash 900x566

Rastu u očevu trbuhu, loši su plivači i svako im oko gleda zasebno. Morski konjici, predatori umiljata izgleda, pokazatelji su zdravog okoliša kojih je u Jadranu sve manje.

Opširnije...

The Beatles Get Back

„The Beatles: Get Back“, dokuserija proslavljenog filmaša Petera Jacksona bit će emitirana na Disney + platformi u tri epizode tri dana zaredom 25., 26., i 27, studenog. 

Opširnije...

greenpeace

Gotovo godinu dana nakon što je u Jadranskom moru potonula INA-ina plinska platforma, aktivisti Greenpeacea su na glasovitom brodu Arctic Sunrise u blizini olupine razvili transparent dugačak 23 metra s natpisom "Plinskom biznisu profit, Jadranu otpad". Od hrvatskih vlasti zatražili su hitno rješavanje pitanja zastarjele plinske infrastrukture i upozorili na opasnost od istjecanja metana tijekom eksploatacije fosilnog plina koji značajno doprinosi klimatskoj krizi. Skrenuli su pozornost na peticiju europske građanske inicijative (ECI) kojom se traži zabrana oglašavanja svih fosilnih goriva i promocija fosilnog plina kao ekološki prihvatljivog.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij