hren
 

Kad se spoje cheesecake i čokolada, dobiva se fantazija kojoj je teško odoljeti. Donosimo vam recept za čokoladni cheesecake bez pečenja, u kojem je najteži dio – čekanje da se torta ohladi do kraja.

Sastojci za čokoladni cheesecake: 

24 suhih keksa
50 grama otopljenog maslaca
900 grama svježeg sira
150 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
950 ml slatkog vrhnja za šlag
1,5 žlica instant želatine u prahu
400 grama otopljene čokolade

Priprema:

1. Kekse smrvite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
2. Smjesu prebacite u kalup promjera 24 centimetara i dobro utisnite po rubovima. Stavite u hladnjak i pustite da se hladi oko 4 sata.
3. U velikoj zdjeli izmiksajte kremasti sir, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Zagrijte slatko vrhnje i u njega stavite instant želatinu. Dobro promiješajte i pustite da tako odstoji jednu minutu.
5. Polako umiješajte vrhnje u sir i dobro izmiksajte dok se sastojci ne sljube.
6. Smjesu podijelite na četiri dijela: u zdjelu sa 700 ml smjese, u zdjelu s 500 ml smjese, u zdjelu s 450 ml smjese i zdjelu s 200 ml smjese.
7. U zdjelu s 600 ml smjese umiješajte tri žlice otopljene čokolade, u zdjelu s 450 ml smjese umiješajte jednu žlicu otopljene čokolade, a u zdjelu s 200 ml smjese dvije žlice otopljene čokolade.
8. Preko stvrdnute podloge od keksa prelijte sve četiri smjese, jednu po jednu kako biste stvorili valove od različitih nijansi čokoladno-sirne smjese.
9. Vratite kalup u hladnjak i ostavite da se hladi barem četiri sata. Dobar tek!

Savjet plus:
Ako vam se ne da prljati dodatne zdjele niti niste ljubitelj umjetničkog izražavanja u pripremi kolača, 400 grama otopljene čokolade možete odmah pomiješati sa sirnom smjesom, i tako preliti preko podloge od keksa. 

Izvor: Punkufer.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij