U SPOTU ZA PJESMU „MILA ZEMLJO NAŠA“ KORIŠTENI I KADROVI FILMA „GENERAL“ 
Klapa "Sveti Juraj" hrvatske ratne mornarice u ove predblagdanske dane, uz brojne koncerte, našla je vremena i za snimanje još jednog spota za pjesmu „Mila zemljo naša“, posvećenu svim hrvatskim žrtvama, posebno žrtvi hrvatskih branitelja. 

Tekst nove pjesme naše poznate klape napisao je Ante Škobalj, dok glazbu i vokalni aranžman za klapu potpisuje Šime Marović, orkestraciju Mario Božić, a sam spot sniman je na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja Kaštela i kaštelanske Zagore na Malačkoj. 

 - Pjesma je napisana daleke 1975. godine, ususret velikom nacionalnom euharistijskom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnice smrti velike hrvatske kraljice Jelene, koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Njen autor, maestro don Šime Marović, nakon što je vidio naš nastup u Vukovaru predložio nam je da je pripremimo i donesemo u klapskoj obradi, što je na poseban način dojmilo branitelje i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, pa smo upravo iz tog razlog i došli na ideju da pjesma dobije svoj video spot i da ga snimimo upravo na spomen obilježju hrvatskih branitelja iznad naših Kaštela - otkrio nam je zapovjednik klape Marko Bralić.
Pjesma se svojom tematikom, melodioznošću i izvrsnom orkestracijom, doznajemo, na poseban način dojmila i poznatog zagrebačkog režisera Marka Vrdoljaka, koji je odlučio napraviti režiju spota, upotpunjujući ga kadrovima filma „General“, na kojem je kao koproducent radio zajedno sa svojim ocem Antunom Vrdoljakom.

Sama premijera spota za novu pjesmu klape hrvatske ratne mornarice, kojoj ovo nije prvi put da kadrove za svoje spotove snima na Kozjaku, očekuje se uskoro.  

Foto: promo


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij