hren

Idealan način za riješiti se komaraca je prirodan i bez kemikalija, a to uključuje privlačenje kukaca poput vilinog konjica koji ih jedu. Donosimo vam biljke koje privlače vretenca

Roj komaraca može se riješiti i na prirodniji način, bez upotrebe sprejeva i opojnih mirisa koji ih tjeraju. Uživanje u dvorištu i vrtu često je problem ljeti, ali majka priroda daje rješenje, a to su Vretenca ili vilin konjic.To su kukci duguljastih tijela koji mogu pojesti i do 100 komaraca dnevno. Ličinke naime, pojedu najviše komaraca, piše Women's Health.

Kako bi ih privukli, trebate posaditi određene biljke u svom vrtu. 

1. Crnooka Suzana (Thunbergia alata)

Ako niste vješti u održavanju, ovo je savršena biljka za vas i vaš vrt kako bi se lakše borili protiv dosadnih komaraca. Ova blistava biljka može preživjeti u gotovo bilo kojoj vrsti tla i samo joj je potrebno sunčevo svjetlo te redovito zalijevanje za što bolji cvat. 

2. Sagittaria subulata

Na prvi pogled možda mislite da je ova biljka korov ili vrsta trave, no nije. To je vodena biljka kojoj je za rast potrebna tvrda voda i supstrat bogat hranjivim tvarima. Ali ne brinite, ova biljka je prikladna za početnike, sve dok je pravilno sadite. 

3. Livadna kadulja 

Osim što će uljepšati vrt, nije teška za uzgajanje i zahtijeva samo sunčevu svjetlost, malo hlada i malo vode. Ova biljka je idealna za suha područja, jer može dugo trajati bez vode.

4. Stolisnik

Nekad se koristila u ljekovite svrhe, a vi je možete iskoristiti za privlačenje kukaca. Da bi ova biljka uspjela, potrebno joj je puno sunčeve svjetlosti i zemlje koja nije vlažna.

Foto : Dreamstiime
Izvor: 24sata.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij