greenpeace

Gotovo godinu dana nakon što je u Jadranskom moru potonula INA-ina plinska platforma, aktivisti Greenpeacea su na glasovitom brodu Arctic Sunrise u blizini olupine razvili transparent dugačak 23 metra s natpisom "Plinskom biznisu profit, Jadranu otpad". Od hrvatskih vlasti zatražili su hitno rješavanje pitanja zastarjele plinske infrastrukture i upozorili na opasnost od istjecanja metana tijekom eksploatacije fosilnog plina koji značajno doprinosi klimatskoj krizi. Skrenuli su pozornost na peticiju europske građanske inicijative (ECI) kojom se traži zabrana oglašavanja svih fosilnih goriva i promocija fosilnog plina kao ekološki prihvatljivog.

Plinska platforma Ivana D koja pripada INA-i, pronađena je krajem prošle godine na 43 metra ispod površine mora 50 kilometara od Pule. “Prvo smo imali situaciju da plinska platforma nestane i nitko od nadležnih danima nema pojma gdje je nestala, a sad se čini da ta željezna grdosija ostaje na dnu Jadrana. INA, uz očiti blagoslov i nemar vlasti, ne uspijeva ukloniti ostatke s morskog dna i zanemaruje znanstveno dokazane prijetnje istjecanjem plina.[1] Odgovorni nas uvjeravaju da je bušotina Ivana D zatvorena - na isti način uvjeravani smo da je sam proces eksploatacije siguran i čist, unatoč brojnim zabilježenim curenjima metana diljem Europe”, izjavila je Petra Andrić iz Greenpeacea.

Da je plin itekako štetno i opasno fosilno gorivo, upozoravaju i Greenpeaceovi aktivisti i volonteri, koji ovog vikenda u Rijeci prikupljaju potpise za peticiju europske građanske inicijative (ECI), kojom se traži novi zakon koji bi zabranio oglašavanje fosilnih goriva i sponzorstava povezanih s njima u Europskoj uniji. Uz Greenpeace, inicijativu je pokrenulo više od 20 europskih organizacija[2] R. Cilj je prikupiti milijun potpisa u jednoj godini nakon čega je Europska komisija dužna odgovoriti i razmotriti implementaciju zahtjeva u europski zakon. Više o ECI-ju i kako potpisati peticiju može se pronaći OVDJE.

“Plin se ne smije oglašavati kao “prirodan” ili “zelen”. Istina je da fosilni plin prilikom gorenja emitira manje ugljičnog dioksida od ugljena i drugih fosilnih goriva, ali nije istina da ga to čini prihvatljivijim tranzicijskim gorivom od ugljena ili nafte. Jer postoji zamka: metan, glavna komponenta fosilnog plina, daleko je snažniji staklenički plin od ugljičnog dioksida.”, dodala je Andrić.

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij