stvarnost

Krajem listopada počinje zadnji ciklus besplatnih online DIGI radionica na temu proširene stvarnosti. Polaznici radionica imat će priliku naučiti kako izraditi originalnu društvenu igru uz korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Tako će na radionicama, koje će se održati u 5 termina, sudionici naučiti osnove tehnologije real time renderinga (unity, unreal) te će izraditi ilustracije za igraće karte kojima će kasnije, koristeći sustav proširene stvarnosti, dodavati multimedijalni sadržaj.

Tematika društvene igre bit će osmišljena tijekom provedbe radionica, a bavit će se problematikom društva i pojedinca. Na taj način, polaznici će se angažirati da prema vlastitom interesu istraže teme od društvenog značaja.

Program radionica podijeljen je u tri dijela. U prvom dijelu sudionike će se upoznati s tematikom proširene stvarnosti i predprodukcijom koja uključuje izradu sinopsisa i scenarija za društvenu igru te izradu dizajna grafičkih elemenata. Drugi dio bit će usmjeren na izradu sadržaja proširene stvarnosti, odnosno izradu 3D modela, animacije i aplikacije za društvenu igru. Na kraju, u trećem dijelu, kreće testiranje izrađene igre.

Radionice organizira Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija.

Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a prijave na radionice zaprimaju se putem online obrasca.

Datumi održavanja radionica su: 26./29. listopada i 2./5./9. studenoga – 10 do 13 sati

Program DIGI radionica proširene stvarnosti:

26. listopada – Upoznavanje s tematikom proširene stvarnosti i predprodukcija
29. listopada – Izrada sadržaja proširene stvarnosti
02. studenoga – Izrada sadržaja proširene stvarnosti
05. studenoga – Izrada sadržaja proširene stvarnosti
09. studenoga – Finalizacija

Projekt Dan po dan – mladi u kulturi online sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij