adventura trogir mala

KONCERTI, PROGRAM ZA NAJMLAĐE
Trogirski adventski festival događaj je koji se proteklih godina pozicionirao kao jedan od najboljih u srednjoj Dalmaciji i koji privlači ne samo domaće, nego u velikom broju i posjetitelje iz drugih gradova. Topla atmosfera i jedinstven ambijent UNESCO-m zaštićene stare jezgre, raznolik i kvalitetan program zaštitni su znak ovog događaja, a tako će biti i u njegovom četvrtom izdanju.

- Sretni smo što smo nakon godine pauze mogli ponovno planirati naš zimski festival. Iako se svi veselimo, vjerujem da smo i svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da ćemo se zajedno znati prilagoditi te ispoštovati upute koje su na snazi da bismo mogli uživati u događaju koji je u prethodnim izdanjima donio prijeko potrebnu živost u grad tijekom zimskih mjeseci. O specifičnim mjerama izvijestit ćemo na vrijeme, ali sve će biti sukladno odlukama nacionalnog stožera i epidemiološkoj slici u županiji. Učinit ćemo sve da zaštitimo posjetitelje i da se osjećaju sigurnima - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Trogira Viktor Novak.

Novo izdanje Zimske adventure u Trogiru započinje 3. prosinca koncertom Vanne na glavnom gradskom trgu.

Osim Vanne koja će otvoriti manifestaciju, drugi izvođači koji će zagrijati atmosferu na gradskom trgu su, među ostalima, Gina (10. prosinca u 20.30 sati), klapa Iskon (12. prosinca u 20.30 sati), Eni i Vjeko (17. prosinca u 20.30 sati), Domenica (23. prosinca u 20 sati), Magazin (26, prosinca u 21.30 sati), a Novu godinu Trogirke i Trogirani i njihovi gosti dočekivat će dva puta - u dnevnom terminu od 11 sati uz Trogirske kante dok će navečer od 22.30 sati nastupiti Super Cover Band, riječki bend, već dobro poznat i omiljen publici u Radovanovu gradu.

Jutarnji sati rezervirani su za zabavu za najmlađe pa će tako 5. prosinca djecu uveseliti Klaun Šarenko (11.30 sati), dan kasnije doček Sv. Nikole (11 sati), 12. prosinca na rasporedu je predstava Festival životinjskog carstva (11.30 sati), 13. prosinca doček Sv. Lucije (11 sati)... U sklopu Adventure u Muzeju Grada Trogira održat će se i izložba u povodu međunarodnog dana osoba s invaliditetom (od 2. do 4. prosinca)

- Nastojali smo osmisliti program koji će omogućiti svim generacijama da nađu sadržaj za sebe. Vjerujem da će atmosfera biti odlična kao i proteklih godina i da ćemo opravdati status jednog od najboljih adventskih festivala na ovom dijelu Jadrana -  rekao je dogradonačelnik Novak.

Na glavnom trogirskom trgu bit će četiri ugostiteljske kućice, a u Gradskoj ulici nasuprot pošte još dvije kućice, ali prodajne. Kićenje grada već je u tijeku i kroz nekoliko dana Trogir će zasjati u pravom božićnom ruhu. Osim uobičajenog kićenja užeg centra grada, rotora, parkova Fortin i Žudika,  trga ispred ribarnice..., svaki mjesni odbor imat će svoje božićno drvce.
Na velikom parkingu T1 (kod tržnice) sljedeći tjedan s radom kreće i lunapark.

Važna informacija za posjetitelje, posebice one koji dolaze s čiovske strane je ta da će vozni red privremene brodske linije biti produžen do ponoći za vrijeme trajanja Adventa, odnosno, zadnja linija ići će po završetku programa.

adventura tekst


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada