hotel zagorje

Najbolja predstava 27. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci je "Hotel Zagorje", a redateljica te predstave Anica Tomić nagrađena je za najbolju režiju, objavljeno je u ponedjeljak.
Nagradu za najbolju mušku ulogu dobili su ravnopravno Emir Hadžihafizbegović za ulogu u predstavi "Sjećaš li se Dolly Bell?" Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Krešimir Mikić za ulogu u predstavi "U agoniji" HNK Zagreb. Nagrade za najbolje ženske uloge pripale su Nini Violić za nastup u predstavi "U agoniji" i Hani Selimović za ulogu u "64" Ateljea 212 iz Beograda.

Najbolje mlade glumice su ravnopravno Petra Svrtan, za ulogu u predstavi "Disanje" kazališta Playdrama iz Splita i Zagrebačkog kazališta mladih te Ana Marija Veselčić za rolu u predstavi "Disanje" HNK Split. Branislav Zeremski proglašen je najboljim epizodnim glumcem za nastup u "64".

Nagrada za najbolju dramaturgiju pripala je Vidu Adamu Hribaru ("U agoniji"), a za rad na predstavi "64" nagradu za najboljeg scenografa dobio je Darko Nedeljković a Marko Đokić za dizajn svjetla. Marko Botić je nagrađen kao najbolji skladatelj ("Disanje").

Posebnu nagradu za partnersku igru žiri je dodijelio Sanji Marković i Jovani Belović za uloge u predstavi "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Publika je najvišom prosječnom ocjenom, 4,78, ocijenila predstavu "Sjećaš li se Dolly Bell?". Riječki "Novi list" dodijelio je svoju nagradu "Mediteran" glumici Sanji Marković ("Moj muž").

U festivalskom žiriju bili su redateljica iz Zagreba Marina Pejnović, dramaturg iz Beograda Željko Hubač i dramska glumica iz Zagreba Helena Buljan. Izbornik i producent ovogodišnjeg izdanja festivala bio je Jasen Boko.

Na programu festivala od 3. do 9. svibnja bilo je devet predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Festival je održan nakon dviju godina stanke zbog pandemije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno