hren

24-GODIŠNJAKINJA iz Gunje ostala je jučer bez više tisuća kuna zbog naoko bezazlene SMS poruke.
Djevojka navodi da je sve počelo kada je primila SMS poruku koja se činila kao vjerodostojna poruka njezine banke, unutar koje se nalazila poveznica na mrežnu stranicu banke. U poruci se tražilo da ažurira aplikaciju internet bankarstva.

Opširnije...

Zanimljivo je bilo ovog ponedjeljka u gomiličkom Kaštilcu, koji su na trenutak okupirali sudionici Wonder projecta, protagonisti, snimatelji, tonci, a svojim glasovima i članovi klape Sv. Jeronim.

Opširnije...

Vaša sveukupna zapremnina u Googleu obuhvaća Drive, Gmail i Photos, što znači da svaki ‘sačuvani’ megabajt znači više prostora za stvari koje vam trebaju.
Otkad je Google uveo nova pravila za zapremninu, velik broj korisnika ostao je bez dragocjenog prostora. Nasreću, velik broj nepotrebno zauzetog prostora nalazi se u samom Gmailu.

Opširnije...

Je li bicikliranje aktivnost pomoću koje pokušavate smršavjeti? Vožnja bicikla odlična je aktivnost u svakom slučaju, ali ako bicikl vozite radi gubitka kilograma, vožnje ipak morate strukturirati drugačije nego što to radite kad se ležerno vozite u društvu s prijateljicom.

Opširnije...

Kroz život prolazimo misleći da smo se odmorili jer smo se dovoljno naspavali - ali u stvarnosti propuštamo ostale vrste odmora koje su nam prijeko potrebne, poput kreativnog ili osjetilnog odmora.
Jeste li ikad pokušali povratiti trajni nedostatak energije spavanjem - samo da biste to učinili i dalje se osjećali iscrpljeno? Ako ste to vi, evo tajne: Spavanje i odmor nisu isto, iako mnogi od nas pogrešno smatra da je.

Opširnije...

Pivo ili vino? Crna ili bijela majica? Krvopije imaju svoje favorite, a kako biste ih prepustili prijateljima, potrudite se bolje upoznati leteće nemani...

Opširnije...

Dalmatinska panceta je suhomesnata delicija pripremljena od svinjske potrbušine. Postupak prerade mesa obuhvaća soljenje, dimljenje i sušenje te zrenje, za koju je jedan od nužnih sastojaka dobra, dalmatinska bura.

Opširnije...

TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ
S hidžabom, nikabom ili bez ijednog, porijeklom iz Irana, Indije ili Afrike, okružene mješavinom strogih tradicionalnih običaja i suvremenog svijeta, pet mladih Londončanki okuplja se u punkersku grupu 'We are Lady Parts', nastojeći pomiriti svoju ljubav prema glazbi i osudu dijela zajednice u kojoj žive.

Opširnije...

Mještani tvrde kako ovdje vlada drugačija, slobodnija atmosfera te osjećaj solidarnosti. Ova hipi oaza u konzervativnoj sredini navela je mnoge da grad opišu kao „neobičan miks hipijevske i redneck kulture“.

Opširnije...

Kaže se da smo ono što jedemo, pa bi bilo dobro pripaziti kako pripremate obroke ako želite energiju, idealnu liniju i dug život!
Donosimo vam nekoliko važnih pravila pripremanja hrane, a vi ih zapamtite i koristite kada pripremate jelo za sebe i osobe koje volite!

Opširnije...

U NAŠIM se člancima o knjigama uglavnom bavimo već objavljenim knjigama. No, povremeno dobijemo informacije od izdavača o naslovima koji će izaći uskoro te se možete unaprijed pripremiti za književne poslastice. Evo nekoliko knjiga koje će biti objavljene s kalendarskim početkom ljeta. Vjerujemo da su idealne za plažu.

Opširnije...

U sklopu teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 2021. otvorena izložba i predstavljena monografija Jadrana Lazića, splitskog fotografa svjetskog glasa

Opširnije...

Neprimjereno ponašanje u garderobama trgovina s odjećom nije rijetkost. Naime, postoje pravila ponašanja, odnosno bonton kojeg se svi moramo pridržavati dok isprobavamo odjeću u trgovini.

Opširnije...

Posljednjih dana navijači Hajduka molili su nogometaša, Gospu Sinjsku i splitski klub da Marko Livaja produži ugovor s Hajdukom. Nogometaš u klubu ostaje do 2024. godine i trenutno je jedna od najvoljenijih osoba u gradu Splitu.

Opširnije...

Zašto su jutarnji rituali toliko važni? Način na koji vam započne jutro često određuje kakav će vam biti ostatak dana. Ako se, kako se kaže, dignete na lijevu nogu, cijeli dan vam može biti loš. Vrlo je slična stvar i s debljanjem.

Opširnije...

U Međunarodnom programu 68. Pulskog festivala, koji će se održati tijekom srpnja, za nagrade će se natjecati deset recentnih naslova europske kinematografije, a među njima su i tri manjinske hrvatske koprodukcije.

Opširnije...

Tražite li cvijet koji će ovoga ljeta dodatno uljepšati vaš balkon ili vrt, možda je dražesna bakopa pravi izbor. Dolazi u bogatoj paleti boja, a ako se pravilno brinete o njoj, nagradit će vas bujnim cvjetanjem bezbroj sitnih cvjetića.

Opširnije...

Diljem obale u posljednje vrijeme učestala je pojava mrlja na površini mora. Iako brojni građani najčešće sumnjaju u zagađenje, najčešće se radi o cvjetanju mora, prirodnoj pojavi, uvjetovanoj s nekoliko bitnih parametara.

Opširnije...

Ranija istraživanja pokazala su kako naši snovi koji se mijenjaju tijekom noći, su zapravo povezani s našim fazama spavanja, ali nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Pattern ispitalo je zašto su naši snovi toliko različiti od svakodnevnog života.

Opširnije...

Ivica Profaca je objavio kratku video snimku Splita snimljenu najvjerojatnije 1940. godine. Ovaj novinar i turistički vodič nam je rekao da je svojedobno ovu snimku, trajanja nešto manje od tri minute, podijelio na Facebook stranici 'Split kroz povijest', a ne sjeća se kako je došao do nje.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij